Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σάμος: Αυξημένη η τουριστική κίνηση στο νησί – Το φιλί της ζωής στους επιχειρηματίες έδωσαν οι Τούρκοι τουρίστες

Θετικός είναι ο απολογισμός στα περισσότερα τουριστικά γραφεία λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί και επίσημα η τουριστική περίοδος στην Σάμο. Για παράδειγμα οι αφίξεις από το εξωτερικό ξεπέρασαν κατά 5% της άφιξης του 2019 που ήταν η χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό στο νησί .

Όσον αφορά τον τουρισμό από την γείτονα χώρα η κίνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενώ από όλους τους επιχειρηματικούς παράγοντες το συμπέρασμα ήταν το ίδιο ότι δηλαδή τόνωσαν την τοπική αγορά. Συνολικά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνολικά πάνω από 200.000 τουρίστες από την Ευρώπη αλλά και την γείτονα χώρα επισκέφθηκαν την Σάμο.

Οι νέες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για τον τουρισμό της κρουαζιέρας σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες σε διήμερα και εβδομαδιαία ταξίδια από την Τουρκία αναμένεται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση την επόμενη χρονιά.

Στόχος είναι η δημιουργία υποδομών στα δύο λιμάνια Σάμου και Πυθαγορείου για τον τουρισμό της κρουαζιέρας καθώς και η βελτίωση των υφιστάμενων στις πύλες εισόδου. Σε κάθε περίπτωση έχει διαφανεί ότι για να υπάρξει αύξηση του αριθμού των τουριστών απαιτούνται νέες ξενοδοχειακές μονάδες ή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button