Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σάμος: “Αστραψε και βρόντηξε” ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου στο συντονιστικό για την πιστοποίηση των εθελοντών

Πέντε ακόμη εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης της Σάμου εντάχθηκαν με σχετικό ΦΕΚ στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας ενώ υπάρχουν πολλές ακόμη που πρέπει να πιστοποιηθούν προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα πιστοποιήθηκαν οι:Σύλλογος Φίλοι του Δάσους Κοινότητας Μυτιληνιών (34 άτομα)Φυσιολατρικός Σύλλογος «Οι 3 παίδες εν καμίνω Χώρας (26 άτομα)Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανατολικής Σάμου (16 άτομα)Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Σαμίων (15 άτομα)Εθελοντικό – Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βαθέος (15 άτομα).Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν πιστοποιηθεί: Το Εθελοντικό Κλιμάκιο Παλαιοκάστρου, Το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πυθαγορείου, Εθελοντικό Κλιμάκιο Υδρούσσας, Εθελοντές Μαραθοκάμπου (30 άτομα).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π) Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η «Αξιοποίηση-Ενεργοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Για αυτό το θέμα και ενώ ηταν σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης των επιπλέον εθελοντικών ομάδας στο Μητρώο η ηγεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Β. Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , ενημέρωσε ότι μόνο δυο ομάδες θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση πυρκαγιάς γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αν. Σάμου Πάρη Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι για εκείνον όλοι οι Εθελοντές είναι ίδιοι και εδώ και χρόνια υπάρχει ένας αγώνας για την ένταξη τους στο Μητρώο. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Προστασίας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ο οποίος, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, δεν ξεχώρισε κανέναν εθελοντή, ενώ δόθηκε κατ΄εξαίρεση οδήγηση από τον κ. B. Παπαγεωργίου (Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας), σε πέντε εθελοντικές ομάδες.Τέλος μετά την τελευταία εξέλιξη με τις εθελοντικές ομάδες που εντάχθηκαν στο Μητρώο ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου τόνισε ότι δε θα σταματήσει τον αγώνα για την ένταξη και των υπολοίπων εθελοντικών ομάδων προτρέποντας τους να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button