Ιόνια ΝησιάΤοπικές Είδησης

Ζάκυνθος | Εισροή πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης – Μήνυση και ΕΔΕ – Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ | Start Media Corfu TV

Χθες (11/01/224) το μεσημέρι η ΔΕΥΑΖ ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής που υδροδοτείται με την γραμμή Κάλβου-Παραλίας ότι το νερό που δόθηκε μύριζε πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, Δ. Τουρκάκης, “άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της δημοτικής επιχείρησης και έγινε έλεγχος στην διαδρομή του αγωγού.

Περίπου στο ύψος του ανοικτού δημοτικού θεάτρου εντοπίστηκε πετρέλαιο επί του οδοστρώματος από άγνωστη αιτία.

Αυτό είχε σαν συνέπεια μέσα από κάποια αφανή ρήξη του κεντρικού αγωγού της Φιλικών, ο οποίος βρίσκεται υπό αντικατάσταση ήδη και έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του εργολάβου η ολοκλήρωση του, πιθανόν πέρασε το πετρέλαιο στον κεντρικό αγωγό της πόλης”.

Σήμερα Παρασκευή 12-1-2024 η υπηρεσία θα προβεί:

1. Σε εκκίνηση διαδικασίας μήνυσης κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης.
2. Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.
3. Άνοιγμα εκενωτηριων αγωγού
4. Πλύσιμο αγωγού
5. Πλήρωση με καθαρό νερό του αγωγού
6. Χλωρίωση ύδατος
6. Δειγματοληπτικός έλεγχος ύδατος και έλεγχος δικτύου
7. Διαθεση ύδατος στους καταναλωτές

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τουρκάκης, επίσης, αναφέρεται: “Παρακαλούμε τους πολίτες να προβούν στην ελάχιστη δυνατή κατανάλωση νερού και αν διαπιστώνουν πρόβλημα να απευθύνονται στην ΔΕΥΑ Ζακύνθου στο τηλέφωνο 26950 23277 προκειμένου η υπηρεσία να προβαίνει άμεσα σε έλεγχο. Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Ζάκυνθου θα παραμείνουν στην διάθεση του κοινού έως ότου λυθεί οριστικά το θέμα. Παραμένουμε στην διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση και βοήθεια απαιτηθεί καθώς για την υπηρεσία μας προέχει η δημόσια υγεία και η παροχή υπηρεσιών στον πολίτη”.

imerazante

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button