ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Λογιστές «μαϊμού» εξαπατούν χωρίς όρια ανυποψίαστους πολίτες – Πώς έκαναν φτερά 2.500 ευρώ από τον λογαριασμό ηλικιωμένου (vid)

Ρέθυμνο

Λογιστές «μαϊμού» εξαπατούν χωρίς όρια ανυποψίαστους πολίτες – Πώς έκαναν φτερά 2.500 ευρώ από τον λογαριασμό ηλικιωμένου (vid)

Πληθαίνουν οι απάτες σε βάρος πολιτών και ιδιαίτερα ηλικιωμένων, από επιτήδειους που επικαλούμενοι επιδόματα και επιστροφές φόρων, ζητούν και παίρνουν αριθμούς λογαριασμών και κωδικούς, αδειάζοντας λογαριασμούς

Δυόμιση χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από το λογαριασμό 73χρονου από το  Ρέθυμνο, ο οποίος είναι ένα ακόμη θύμα ηλεκτρονικής απάτης.

Προφασιζόμενος ότι είναι λογιστής, άγνωστος διά τηλεφώνου τον έπεισε ότι δικαιούται επίδομα ρεύματος και αφού τον έστειλε σε ΑΤΜ τράπεζας κατάφερε να του αποσπάσει τους κωδικούς του λογαριασμού του και να του αρπάξει από μέσα ότι χρήματα είχε.

Τα θύματα ηλεκτρονικών απατών πληθαίνουν και κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αποδεικνύονται οι περισσότερο ευάλωτοι σε τέτοιες πρακτικές. Πριν από λίγες ημέρες με  ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ζήτησε εκ νέου την προσοχή των πολιτών.

Φοροτεχνικοί: Μη δίνεται αριθμούς λογαριασμών και κωδικούς

Πριν από λίγες ημέρες με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, ζήτησε εκ νέου την προσοχή των πολιτών, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι επαγγελματίες λογιστές δεν θα ζητήσουν ποτέ τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, email ή μηνυμάτων, και οποιαδήποτε προσπάθεια από άτομα που παρουσιάζονται ως λογιστές να απαιτήσουν τέτοιες πληροφορίες πρέπει να θεωρηθεί ύποπτη και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές».

Με μια σειρά επιδομάτων που θα αρχίσουν να καταβάλλονται από σήμερα, τα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, οπότε η προσοχή όπως επισημαίνεται πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Αυτό που οι φοροτεχνικοί συστήνουν στους πολίτες είναι εκτός από το να μην αποκαλύπτουν αριθμούς και κωδικούς, να επικοινωνούν με τους λογιστές τους και να ζητούν πληροφορίες προκειμένου από μόνοι τους να διαπιστώνουν αν πρόκειται για απάτη και εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, να απευθύνονται στις αστυνομικές αρχές.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button