ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Οι διεργασίες των 5 οδήγησαν στην ίδρυση νέας δημοτικής παράταξης

Συγκεκριμένα η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης υπογράφουν οι Αλεβιζάκης Χαρίλαος, Γιαννουλάκη –Δάρα Κυριακή, Καλομενόπουλος Μανόλης, Παραδεισανός Αδάμ και Φραγκιουδάκης Μενέλαος με επικεφαλής της παράταξης

Νέα αυτοδιοικητική κίνηση με ένωση δυνάμεων στο Αμάρι καθώς ανακοινώθηκε από 5 αυτοδιοικητικούς η σύμπραξη και η ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης Αμάρι Ανανέωση – Αλλαγή με σήμερα τους καρπούς της ελιάς. Συγκεκριμένα η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης που υπογράφουν οι Αλεβιζάκης Χαρίλαος, Γιαννουλάκη –Δάρα Κυριακή, Καλομενόπουλος Μανόλης, Παραδεισανός Αδάμ και Φραγκιουδάκης Μενέλαος με επικεφαλής της παράταξης τον τελευταίο αναφέρει: «Το Αμάρι διέρχεται σήμερα μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του, με μηδενική ανάπτυξη, οικονομική καθήλωση και ραγδαία μείωση του Πληθυσμού του. Ο κίνδυνος ερήμωσης περιοχών του είναι υπαρκτός. Παρά την ανεκτίμητη προσφορά της Περιοχής στο γενικότερο σύνολο, με τη μεταφορά και εκμετάλλευση του πολύτιμου υδάτινου δυναμικού της σε γειτονικές Περιοχές (φράγμα Ποταμών σε Ρέθυμνο και Φράγμα Πλατύ αύριο σε Μεσαρά) και την καθοριστική συμβολή της στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων όλων των Δήμων του Νομού στο ΧΥΤΑ-Αμαρίου, αυτά που δικαιούται το Αμάρι δεν του αποδίδονται. 
 Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρίου, που οφείλει να προασπίζει τα ζωτικά συμφέροντα του Τόπου και να αγωνίζεται για την πρόοδό του, περιορίζεται σε μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας, χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο και χωρίς αναπτυξιακούς στόχους και σχέδιο.
Η υλοποίηση κρίσιμων υποδομών όπως,
– ο Αμαριώτικος δρόμος και οι παράπλευρες οδικές αρτηρίες 
– η εκμετάλλευση του υδάτινου δυναμικού του Τόπου
– η αξιοποίηση του πλούτου της Σχολής Ασωμάτων
-η διαχείριση των λυμάτων των οικισμών 
– η δημιουργία κοινωνικών δομών 
είναι σε πλήρη τελμάτωση.
Αλλά και ενέργειες και δράσεις όπως,
– η ωρίμανση μελετών και η ένταξη στα ειδικά προγράμματα για τους ορεινούς Δήμους 
– η διασφάλιση των κεκτημένων της «Αμάρι ΜΑΕ –ΟΤΑ» και η διεκδίκηση ανταποδοτικών από την νέα λειτουργία του ΧΥΤΥ-Αμαρίου,
– δράσεις για την ανάπτυξη ήπιων μορφών Τουρισμού 
-πρωτοβουλίες για προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς 
 και άλλες παρεμβάσεις που μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον του Τόπου απουσιάζουν.
Κάτω από αυτή τηδεινή πραγματικότητα και τη δυσοίωνη προοπτική για το μέλλον του Τόπου, η δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού κινήματος αποφασισμένου να αγωνιστεί για την επιβίωση και ανάπτυξη του Αμαρίου, είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία. 
Για αυτούς τους λόγους ιδρύεται η Ανεξάρτητη – Υπερκομματική Παράταξη «Αμάρι Ανανέωση-Αλλαγή» με επικεφαλής τον έμπειρο αυτοδιοικητικό (πάρεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μοναστηρακίου το 2002, δημοτικός σύμβουλος από το 2014) Μενέλαο Φραγκιουδάκη και με λογότυπο κλαδί ελιάς (το λάδι η βασική πηγή εισοδήματος στο παρελθόν της Περιοχής) που αποδίδεται με πιο σύγχρονο τρόπο για να συμβολίσει μια νέα περίοδο ανάπτυξης.
Ένα δυναμικό ξεκίνημα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με όραμα και πίστη στην αξία του Τόπου, με έμπνευση και εμπλοκή των νέων, αποτελεί σήμερα τη σοβαρότερη προσπάθεια για να κρατηθεί ζωντανό το Αμάρι.
Παραθέτουμε τους βασικούς στόχους της Παράταξης, που η διασφάλισή τους θα αποτελέσει ισχυρό έναυσμα για αλλαγή πορείας του Τόπου.
–    Ένα Ανοικτό Δήμο με Θεσμική και Δημοκρατική λειτουργία.
–    Με Διαβούλευση για τα μείζονα ζητήματα και Διαφάνεια παντού. 
–    Με Αποκέντρωση και ουσιαστική συμμετοχή των προέδρων στην λήψη των αποφάσεων.
–    Ετήσιο Απολογισμό και Λογοδοσία.
–    Διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων μεθοδικά από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους.
–    Δίκαιη κατανομή πόρων και έργων, χωρίς μεροληψίες και διακρίσεις.
–    Έργακυρίως αναπτυξιακού χαρακτήρα για την ανάταξη της Περιοχής.
–    Ανάδειξη, Προβολή και Αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αμαρίου.
–    Σεβασμό και προστασία του Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος.
–    Αξιοποίηση του Πολιτιστικού, Λαογραφικού και Ιστορικού πλούτου του Αμαρίου.
 
Καλούμε κάθε Αμαριώτη που συνειδητοποιεί την αναγκαιότητα αλλαγής του προσανατολισμού και της λειτουργίας του Δήμου Αμαρίου να στηρίξει αυτή την προσπάθεια». 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button