ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ρέθυμνο: 27 χρόνια για το Κέντρο Πρόληψης της ΠΕ – Δίπλα στην κοινωνία στη μάχη κατά των ναρκωτικών (vid)

ακρόαση άρθρου

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: 27 χρόνια για το Κέντρο Πρόληψης της ΠΕ – Δίπλα στην κοινωνία στη μάχη κατά των ναρκωτικών (vid)

Ένα σπουδαίο έργο επιτελεί με σεβασμό και υπευθυνότητα το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου για δεκαετίες, πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την πρόληψη στη μάστιγα των ναρκωτικών

Επί 27 συνεχή έτη το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ρεθύμνου, συνεχίζει δυναμικά τον αγώνα για την ενίσχυση της ικανότητας των ανθρώπων να διαχειρίζονται και να ανταπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις ζωής, πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας.

Η δομή στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό εκπαιδευμένο στην πρόληψη των εξαρτήσεων, ενώ παράλληλα διαθέτει και θεατρικό εργαστήρι.  Χωρίς εφησυχασμό, το κέντρο οργανώνει προγράμματα που απευθύνονται στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα, επιτελώντας το σπουδαίο έργο της πρόληψης.

Την περασμένη μάλιστα Τετάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης έξω από το δημαρχείο της πόλης. Για το σχολικό έτος 2023-2024, υλοποιήθηκαν δράσεις στην Π.Ε. Ρεθύμνου με πάνω από 4.000 ωφελούμενους. Μέλη του κέντρου πρόληψης είναι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύλλογοι του Νομού, ενώ την επιστημονική εποπτεία έχει ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button