ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη σε Ηράκλειο και Ζάκυνθο – Οι ουσίες ταξίδευαν με το πλοίο στα χέρια 19χρονης (vid)

Στην εξιχνίαση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης σε περιοχές του Ηρακλείου και στη Ζάκυνθο, προχώρησαν αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου

Δυόμιση περίπου κιλά κοκαΐνης και τέσσερα κιλά χασίς ήταν η λεία αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου, που κατάφεραν να εντοπίσουν αυτές τις ποσότητες, εξιχνιάζοντας παράλληλα τη σύνθεση μιας εγκληματικής ομάδας που προμήθευε και διακινούσε ναρκωτικά, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και τη Ζάκυνθο έχοντας ναι μεν μια σύνθεση των 10, αλλά ταυτόχρονα και έναν δεύτερο πυρήνα που πιθανόν διαχειρίζονταν της εκτός Κρήτης παραδόσεις και παραλαβές ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση και με τις κατηγορίες για  εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα, συνελήφθησαν εννέα άτομα, ενώ ένα ακόμη άτομο έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις αρχές. Ανάμεσά τους ο 36χρονος φερόμενος αρχηγός από την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου που με έναν Αλβανό που ζει επίσης στην περιοχή και έναν άνδρα από τη Ζάκυνθο που αναζητείται είχαν στήσει το δίκτυο μεταφοράς επιβλέποντας τις διαδικασίες και κρατώντας σε καβάτζες τις ουσίες που ταξίδευαν με το πλοίο στα χέρια μιας 19χρονης. 

Την ίδια ώρα έξι από τους συλληφθέντες είχαν στήσει μια δεύτερη ομάδα που η αστυνομία εκτιμά ότι από τις 15-04-2023 έως και 05-07-2023 είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 328 αγοραπωλησίες από τις οποίες αποκόμισαν οικονομικό όφελος τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Το κουβάρι της αποκάλυψης άρχισε να ξετυλίγεται με την άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου της 19χρονης που είχε μαζί της τέσσερα κιλά χασίς. Οι αστυνομικοί που γνώριζαν παρακολούθησαν τη γυναίκα η οποία συναντήθηκε με μέλος της ομάδας στη Χερσόνησο ο οποίος πήρε το χασίς, ενώ η δεύτερη συνάντηση ήταν με τον 36χρονο που θα της έδινε την κοκαΐνη που η γυναίκα θα μετέφερε στη Ζάκυνθο.

Η αξιοποίηση των πληροφοριών και η στενή παρακολούθησή τους από τους αστυνομικούς απέδωσαν καρπούς, καθώς μετά τη σύλληψη όσων μετείχαν στα ραντεβού του πάρε δήλωσε ναρκωτικών με τη γυναίκα, μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ναρκωτικών ξεκίνησε  στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, που οι αστυνομικοί μέσα σε καβάτζες βρήκαν και κατέσχεσαν 2 κιλά και 244 γραμμάρια κοκαΐνης, 4 κιλά και 522,4 γραμμάρια κάνναβης 15 χιλιάδες ευρώ και μεταξύ άλλων, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, όπλα, ζυγαριές ακριβείας γεμιστήρες και φυσίγγια.

Για τις αστυνομικές αρχές αποτελεί την εξιχνίαση μιας υπόθεσης που εδώ και καιρό προσπαθούσαν να δέσουν, βάζοντας φρένο στη διακίνηση ναρκωτικών και σε τουριστικά σημεία του νησιού. Οι συλληφθέντες   αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button