ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πρωταθλητής στα διπλά ο Ζαβουργιανός στο Tennis Europe (pics)

Σημαντική διάκριση για τον αθλητή του Ηράκλειο ΟΑΑ που ήταν 2ος στα μονά στην Αρχαία Ολυμπία…

Σπουδαία διάκριση για το νεαρό αθλητής του Ηράκλειο ΟΑΑ Θάνο Ζαβουργιανό που αναδείχθηκε πρωταθλητής στο «Ancient Olympia Tennis U14», στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία. Μαζί με τον Θησέα Σιδεράκο κατέκτησαν τον τίτλο στα διπλά της διοργάνωσης και αναδείχθηκαν πρωταθλητές.
Ο Ζαβουργιανός πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά Tennis Europe, ενώ ήταν η τρίτη φορά φέτος που έφτασε σε τελικό Tennis Europe έπειτα από το Arta Cup και το Kalymnos Junior Cup 2023. Η συμμετοχή του σε τρεις τελικούς Tennis Europe, καθώς και η κατάκτηση του πρώτου τίτλου σε τέτοιο τουρνουά, είναι ενδεικτικό στοιχείο της βελτίωσης του.

Οι δυο συμπαίκτες πέρασαν αρχικά στην οκτάδα, όπου αντιμετώπισαν τους Σερέτη/Σπανό και κέρδισαν 36 63 10-8. Στα ημιτελικά πέρασαν άνευ αγώνα τους Galesi/ Kaminskiy για να φτάσουν στο τελικό όπου επικράτησαν 62 63 του Γάλλου Gabet και του Ιταλού Pepe.
Στα μονά ο Ζαβουργιανός κατέκτησε την 2η θέση. Αρχικά ξεκίνησε με νίκη επί του Σερέτη 62 63, στην οκτάδα κέρδισε τον Χατζόπουλο 61 75. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Κοζάκο Kaminskiy και κατάφερε να επιβληθεί με 2-1 σετ και τελικό σκορ 62 36 75 για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό όπου ηττήθηκε από τον Αυστριακό Simon Holzfeind 60 61.

Θάνος Ζαβουργιανός τένις

Παρά την ήττα του στον τελικό των μονών από τον Simon Holzfeind, η πορεία του στο τουρνουά αποτελεί μια σημαντική επίδοση και ο τίτλος στα διπλά αποτελεί μια επιπλέον αναγνώριση των ικανοτήτων του. Άλλωστε ο Θάνος Ζαβουργιανός έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον και η εμπειρία που αποκόμισε από αυτό το τουρνουά θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση του. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button