Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σάμος: Γενική συνέλευση δασκάλων και νηπιαγωγών

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιεί την Τρίτη 28 Μάιου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου στις 6:30 μμ., απευθύνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η κριτική και ψηφοφορία στα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, το διεκδικητικό πλαίσιο , η αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών καθώς και της εκπροσώπησής τους σε όλες τις υπηρεσιακές διαδικασίες από τους αιρετούς του κλάδου, η ανάγκη θωράκισης των εκπαιδευτικών στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά και η εκλογή τριμελών εφορευτικών επιτροπών για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Συλλόγου στη Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

«Η μαζική παρουσία και η συμμετοχή στη Γ. Σ. και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων του σωματείου μας για την 93η Γ. Σ. της ΔΟΕ, από την οποία θα αναδειχθεί το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Χρήστος Πανούσος .

Προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη 29 Μάη σε δυο κάλπες ταυτόχρονα από τις 13:00 ως τις 19:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου (Πορφυριάδα) και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου. Συνολικά 24 είναι οι υποψήφιοι για τις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων στη ΔΟΕ που ανήκουν σε τέσσερις παρατάξεις.

Πρόκειται για τις : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την Τετάρτη 22 Μαΐου ακυρώθηκαν οι εξετάσεις «Ελληνική PISA» που είχαν προγραμματιστεί ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, ενώ στη Σάμο είχε κληρωθεί το Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου . Οι εκπαιδευτικοί που είχαν στάση εργασίας βρέθηκαν στο σχολείο και σύμφωνα με τον κ. Πανούσο οι γονείς δεν έστειλαν τους μαθητές της Στ Τάξης που θα διαγωνίζονταν σε δύο μαθήματα τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά . Οι εκπαιδευτικοί, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, αντιδρούν σε αυτή τη διαδικασία εξετάσεων καθώς θεωρούν ότι ο κύκλος των τεστ, μπορεί να βλάψει τους πιο αδύνατους μαθητές και να αποδυναμώσει τις σχολικές τάξεις, και γενικότερα να υποβαθμίσει σχολεία απομακρυσμένων περιοχών που οι μαθητές τους δεν διαγωνίζονται με ίσους όρους έναντι των μαθητών των αστικών κέντρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button