ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Εφιαλτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης – Αναζητούνται λύσεις για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (vid)

Για ουσιαστικό διάλογο κάνουν λόγο οι Ιατρικοί Σύλλογοι – Δυσαρέσκεια και από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου -Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Την ένταξη ιδιωτών συνταξιούχων γιατρών στο ΕΣΥ με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, μετακινήσεις γιατρών με επιπρόσθετη αμοιβή, άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που έχουν καταστεί άγονες και την παροχή οικονομικών και επιστημονικών κινήτρων για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Αυτά μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της ΔΥΠΕ, με τη συμμετοχή των διοικητών των νοσοκομείων του νησιού και εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα στον χώρο της δημόσιας υγείας.

Για έναν ουσιαστικό διάλογο έκαναν λόγο με κοινό δελτίο τύπου οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης, αναφέροντας ότι εισακούστηκαν οι προτάσεις των συλλόγων για εθελοντική μετακίνηση των γιατρών με ταυτόχρονη χορήγηση οικονομικού κινήτρου.

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις καταγράφονται από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου και Νομού Ρεθύμνου αλλά και από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, κάνοντας λόγο για αποτυχημένες προτάσεις οι οποίες θα διογκώσουν τα προβλήματα στην ήδη εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία.

Όπως τονίζει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου , το μοναδικό μέτρο που περίμεναν να ανακοινώσουν και δεν το έκαναν θα ήταν η δέσμευση για άμεση παύση των υποχρεωτικών μετακινήσεων του τύπου εντέλλεσθε των γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νομό σε νομό ώστε να ανακοπεί το κύμα παραιτήσεων που διογκώνει περαιτέρω το πρόβλημα.

Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας, τονίζει ο Δημήτρης Βρύσαλης ο οποίος προαναγγέλλει κλιμάκωση του αγώνα των υγειονομικών, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button