ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Αφού είμαστε υπεράριθμοι, ας μας πει γιατί δεν παίρνουμε ούτε ρεπό εδώ και δύο μήνες – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας με αφορμή την τοποθέτηση στη βουλή του υφυπουργού κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας κ. Τουρνά, σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στο πυροσβεστικό σώμα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε στη Βουλή την τοποθέτηση του υφυπουργού κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Κο Τουρνά, σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στο πυροσβεστικό σώμα. Ο Κος Τουρνάς έδειξε να ειναι εκτός πραγματικότητας λέγοντας ότι δεν υπάρχουν κενά στο πυροσβεστικό σώμα και για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί φταίει το ωράριο των πυροσβεστών.

Να ενημερώσουμε λοιπόν όπως οφείλουμε τον Κο υφυπουργό ότι το ωράριο έχει αυτή τη μορφή γιατί μόνο έτσι μπορούν να βγούνε οι βάρδιες λόγω της υποστελέχωσης που υπάρχει σε όλες τις υπηρεσίες και αποδείχθηκε φέτος το καλοκαίρι με τις συνεχόμενες επιφυλακες του προσωπικού, τις κομμένες άδειες και την εξαντλητική υπερεργασία η οποία είναι εκτός όλων των άλλων και απλήρωτη. Μάλλον ο υφυπουργός δεν έχει καλούς συμβούλους και τον αφήνουν να εκτεθεί με τα λεγόμενά του τα οποία έρχονται σε αντιπαράθεση και με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που ανέφερε ότι χρειαζόμαστε άμεσα προσλήψεις πυροσβεστών.

Ας μας πει λοιπόν ο Κος Τουρνάς γιατί αφού είμαστε υπεράριθμοι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε ρεπό αλλά ούτε και άδεια εδώ και δύο μήνες;

Τι ακριβώς θα προσφέρει ένα νέο ωράριο το οποίο θα μειώσει τη δύναμη στις βάρδιες και ουσιαστικά δεν θα είναι 12ωρο αλλά θα καταλήξει σε συνεχόμενα 24ωρα;

Γνωρίζει ο Κος υφυπουργός πόσες ώρες εργάζεται ένας πυροσβέστης σε μια πυρκαγιά; Γνωρίζει ποια είναι η μέριμνα για να ξεκουραστεί γιατί οι δηλώσεις περί ξενοδοχείου είναι στη σφαίρα της φαντασίας.
Με το 12ωρο πως ακριβώς θα γίνεται η αλλαγή των πληρωμάτων που είναι από υπηρεσίες που απέχουν 6-7 ώρες ; Μήπως θα είναι οι πυροσβέστες περισσότερες ώρες στο δρόμο παρά στις φωτιές;

Κύριε Τουρνά περιμένουμε να λύσετε τα προβλήματα του πυροσβεστικού σώματος, όχι να δημιουργήσετε περισσότερα.
Δυστυχώς αν δεν μπορεί ο υφυπουργός του υπουργείου μας να καταλάβει ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα του σώματος είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε το ίδιο έργο.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button