Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Το «Κιρκινέτσι» για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στο γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο του νέου αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι», τίμησε χθες Παρασκευή 27 Οκτωβρίου τα 83 χρόνια από την έναρξη του αντιφασιστικού και πατριωτικού αγώνα των Ελλήνων στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Ομιλητής στην όμορφη εκδήλωση με θέμα «Από την 28η Οκτωβρίου 1940 στις 4 Μαΐου 1941. Όψεις της κοινωνίας της Λέσβου κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 – 1941», ο Δημήτρης Μάντζαρης, Διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Της εισήγησης του κ. Μάντζαρη ακολούθησε συζήτηση.

Μεταξύ των άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαίδης, η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση αναφερόμενος σε θέματα της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λέσβου Υποστράτηγος Γρηγόρης Μπουντλιάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου.

Η εκδήλωση αυτή όπως και οι άλλες που προηγήθηκαν εντάσσονται στο πρόγραμμα «Γιορτές παλιάς πόλης» που οργανώνει φέτος το φθινόπωρο το «Κιρκινέτσι». Με τις εκδηλώσεις αυτές που θα γίνει προσπάθεια να καθιερωθούν, ο σύλλογος θέλει να συστήσει την παλιά πόλη, τις μοναδικές της ομορφιές και την ιστορία της σε παλιούς και νέους κατοίκους της Μυτιλήνης και στους επισκέπτες της. Αλλά και να αναδείξει τις ανάγκες των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button