ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Στο «κόκκινο» η βία στην οικογένεια – Γέμισε για πρώτη φορά ο Ξενώνας στον Δήμο Ηρακλείου (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Κρήτη: Στο «κόκκινο» η βία στην οικογένεια – Γέμισε για πρώτη φορά ο Ξενώνας στον Δήμο Ηρακλείου (vid)

Γιγαντώνεται το ανησυχητικό φαινόμενο ενδοοικογενειακής βίας, καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες σπάνε τη σιωπή τους, καταγγέλλοντας τον εφιάλτη που βιώνουν στις αρχές. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ο ξενώνας που λειτουργεί ο Δήμος Ηρακλείου είναι ασφυκτικά γεμάτος και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά, όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV o αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργος Τσαγκαράκης

  • Από το 19.900 ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών, κατά της κακοποίησης
  • Ακόμα και σε ξενοδοχεία η προσωρινή φιλοξενία γυναικών θυμάτων κακοποίησης
  • Αγώνας δρόμου για τα περιστατικά βίας που αυξάνονται ραγδαία στην ΚΡΉΤΗ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και της κακοποίησης γυναικών, με ξενώνες φιλοξενίας να είναι ασφυκτικά γεμάτοι, όπως συμβαίνει στον μεγαλύτερο Δήμο της Κρήτης.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, όπως δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος σημειώνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις φιλοξενούνται γυναίκες με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, από σήμερα η υπηρεσία 15.900 αναλαμβάνει τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε οι γυναίκες και μέλη οικογενειών που χρειάζονται προστασία να φιλοξενούνται για λίγες ημέρες σε ξενοδοχεία, ώστε να υποβάλλονται στις αναγκαίες εξετάσεις προτού φιλοξενηθούν σε δομές.

Η εξέλιξη αυτή λύνει τα χέρια στους δήμους που λειτουργούν ξενώνες καθώς μέσω της διαδικασίας εξεύρεσης ασφαλών χώρων φύλαξης… κερδίζεται χρόνος για την αντιμετώπιση και φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών στις δομές.

Και ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου εξασφαλίζει σε γυναίκες θύματα βίας ειδικά διαμορφωμένους χώρους  που λειτουργούν ως SAFE HOUSES.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button