ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πτώχευση FTI: Αγωνία στην Κρήτη για δεκάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στον… «αέρα» (vid)

Αλυσιδωτές είναι οι συνέπειες μετά το κανόνι του γερμανικού κολοσσού της FTI

  • Στον αέρα εκατοντάδες εργαζόμενοι του FTI
  • Εργασιακό αδιέξοδο μέσα στην τουριστική περίοδο
  • Με αγωνία περιμένουν και τυπικά την πτώχευση του πρακτορείου
  • Συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τις επόμενες κινήσεις
  • Στο πλευρό των εργαζομένων του FTI Εργατικό Κέντρο και φορείς

Μετά τη βόμβα της πτώχευσης του τρίτου μεγαλύτερου tour operator στην Ευρώπη τη περασμένη Δευτέρα οι δεκάδες εργαζόμενοι του στην Κρήτη βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Σε μια πρώτη διερευνητική τους συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου παρουσία διοίκησης και νομικού συμβούλου τέθηκαν οι βάσεις για την δύσκολη επόμενη μέρα….

Στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι εκτιμάται πως είναι περί τους 90. Η είδηση της αναστολής λειτουργίας, τους οδηγεί σε ένα αιφνίδιο εργασιακό αδιέξοδο στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Είναι γνωστό ότι λόγω του πτωχευτικού κώδικα οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι που ευνοούνται, γι’ αυτό υπάρχει τεράστια ανησυχία και αβεβαιότητα για 90 εργαζόμενους στο Ηράκλειο, 150 σε όλη τη χώρα καθώς και 2.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους του ομίλου».

Μουδιασμένοι και εξαιρετικά ανήσυχοι εξακολουθούν προς το παρόν να εργάζονται περιμένοντας, τυπικά, την πτώχευση και σε επίπεδο Ελλάδας.

Διοίκηση του Εργατικού κέντρου και συνδικαλιστικοί φορείς στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button