Διεθνής επικαιρότητα

Πρόστιμο 1.800 ευρώ σε influencer – Επισκέφθηκε απαγορευμένη παραλία στη Σαρδηνία για τα likes

Πρόστιμο ύψους 1.800 ευρώ επιβλήθηκε σε μια influencer με έδρα το Ντουμπάι επειδή παραβίασε μια απαγορευμένη παραλία με ροζ χρώμα στη Σαρδηνία, πριν μοιραστεί μια σειρά από βίντεο και φωτογραφίες της απόδρασης της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γυναίκα έφτασε με φουσκωτή βάρκα στην ακτή της Σπιάγκια Ρόσα, μιας παραλίας που φημίζεται για τη ροζ άμμο της στο μικροσκοπικό νησί Μπουντέλι της Σαρδηνίας, αγνοώντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, όλες τις απαγορευτικές πινακίδες.

Από τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με τον Guardian απαγορεύεται στους τουρίστες να περπατούν στην παραλία -από την οποία συχνά κλέβουν άμμο- και να κολυμπούν στη θάλασσα εκεί, αλλά μπορούν να επισκέπτονται το νησί κατά τη διάρκεια της ημέρας με σκάφος και τους επιτρέπεται να περπατούν σε ένα μονοπάτι πίσω από την παραλία.

Η γυναίκα, βραζιλιάνικης καταγωγής που ζει στο Ντουμπάι, ανέβασε το περιεχόμενο στο @Rogeriaguiadubai, έναν λογαριασμό στο Instagram με περισσότερους από 35.000 ακόλουθους. Σε ένα από τα βιντεοκλίπ, στρέφεται στα ίχνη των ποδιών της στην άμμο υπό τη μελωδία του La Vie en rose της Έντιθ Πιαφ που παίζει στο παρασκήνιο.

Η καταπάτηση, η οποία φέρεται να συνέβη πριν από λίγες ημέρες, προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της Σαρδηνίας, με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα, στο οποίο ανήκει το Μπουντέλι, να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα.

Σύντομα εντόπισαν τη γυναίκα στο Ντουμπάι και της κοινοποίησαν το πρόστιμο των 1.800 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 ευρώ αφορούν την περιφρόνηση της απαγόρευσης και τα 1.500 ευρώ την άφιξη σε σκάφος που δεν είχε άδεια πρόσβασης στο Μπουντέλι. Η γυναίκα νοίκιασε τη λέμβο και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικίασης δεν γνώριζε ότι σκόπευε να την οδηγήσει στο νησί.

Το Μπουντέλι είναι ακατοίκητο, αν και για περισσότερα από 30 χρόνια ήταν το σπίτι ενός κατοίκου, του Μάουρο Μοράντι, ο οποίος είχε πέσει πάνω στο νησί το 1989, αφού το καταμαράν του χάλασε στο δρόμο για τον νότιο Ειρηνικό.

Ο Μοράντι, που κάποιοι τον παρομοιάζουν με τον Ροβινσώνα Κρούσο, μπόρεσε να μείνει αφού έγινε ο de facto επιστάτης του νησιού, αλλά το 2021 ο 84χρονος πλέον αναγκάστηκε να φύγει από την αρχή που διαχειρίζεται το εθνικό πάρκο Λα Μανταλένα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button