Κεντρική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

50 χρόνια Πολυτεχνείο – Τώρα οι καταθέσεις στεφάνων στο Α.Π.Θ. (VIDEO+ΦΩΤΟ)

 

 

Στεφάνια και λουλούδια καταθέτουν αυτήν την ώρα, στο μνημείο που βρίσκεται στη Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις αλλά και πολίτες, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της ιστορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973.

Μόλις κατέθεσε στεφάνι ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης

Στον προαύλιο χώρο βρίσκονται από νωρίς μέλη του ΠΑΜΕ που έχουν στοιχιστεί για να αποδώσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης.

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν μέλη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης έφτασαν στο σημείο για τη δική τους κατάθεση. Οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα εναντίον τους και κατήγγειλαν την επιλογή τους να μην συμμετέχουν στην απεργία εναντίον του νέου εργατικού νομοσχεδίου.

 

Στις 5 το απόγευμα ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών θα συγκεντρωθούν στο Πολυτεχνείο. Λίγο αργότερα, «ραντεβού μνήμης» έχουν δώσει το ΠΑΜΕ, η ΚΝΕ και το ΜΑΣ.

Στην Καμάρα πάντα, φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις, αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες,καλούν σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. και θα ακολουθήσουν πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που θα είναι κλειστό και απροσπέλαστο. Δε θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τις αρτηρίες που τους τέμνουν.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της Αστυνομίας, λόγω της 50ης επετείου – μισός αιώνας από το 1973- αλλά και λόγω του πολέμου στη Γάζα. Σε επιφυλακή βρίσκεται το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού, η «Αύρα»  ενώ ενισχυμένη είναι η αστυνόμευση γύρω από τα προξενεία του Ισραήλ και των ΗΠΑ και σε άλλους δυνητικούς «στόχους».

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα
τελευταία νέα
από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button