ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Προφυλακιστέοι δυο από τους τρεις συλληφθέντες για τα 5 κιλά ναρκωτικών στον Βόλος – Ελεύθερος υπό όρους ένας 20χρονος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες ηλικίας 45 και 35 ετών, μετά την δίωξη που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας για εγκληματική οργάνωση και κατοχή ναρκωτικών, με τον 35χρονο να θεωρείται ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Ο 20χρονος θα παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα καθώς και την παρουσία στο Α.Τ Βόλου μια φορά το μήνα.

Οι δυο ημεδαποί 45 και 35 ετών αντίστοιχα, είχαν συλληφθεί στις 26/06/2024 κατά τις απογευματινές ώρες στην Ακράτα Αχαΐας, ενώ ο 20χρονος στο σπίτι του στον Βόλο. Χάρη σε μία συντονισμένη μεγάλη επιχείρηση από στελέχη του Π.Ο.Δ.Ι.Ν /Κ.Λ Βόλου και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Μαγνησίας, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) / Κ.Λ. Βόλου και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Οι τρεις άντρες που πέρασαν την Παρασκευή από το γραφείο του εισαγγελέα αλλά και του ανακριτή ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν χθες, Δευτέρα 01/07/2024.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 4.5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 584 γρ. κοκαΐνης, χρηματικό ποσό 4.175 ευρώ, ένα Ι.Χ.Ε όχημα, πέντε ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας, ένας μεταλλικός τρίφτης, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα σημειωματάριο και κλειδιά από αποθήκη και οικία.

Μέσω του δικηγόρου τους, ο 45χρονος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά, απλά πως είναι συνέταιρος μαζί με τον 35χρονο σε λούνα παρκ και για αυτό τον λόγο βρέθηκαν μαζί μέσα στο αυτοκίνητο. Αντίθετα ο 35χρονος και ο 20χρονος (στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα ναρκωτικά) υποστήριξαν ότι είναι φίλοι και χρήστες. Δήλωσαν ότι απλά έκαναν «φύλαξη» των ναρκωτικών για κάποιον “Γιάννη” από την Αθήνα και η πληρωμή τους θα ήταν τα 1.000γρ ακατέργαστης κάνναβης και 0.100γρ κοκαΐνης τα οποία ήταν για προσωπική χρήση.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button