ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Προσβάσιμες σε ΑμεΑ περισσότερες από 250 παραλίες της Ελλάδας

Η Ελλάδα συνολικά είναι ίσως η πιο “εχθρική” για τα ΑμεΑ χώρα της Ευρώπης, αφού η προσβασιμότητα και η παροχή κινήτρων για ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία, βρίσκονται κοντά στο… μηδέν. Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο η Ελλάδα φαίνεται όχι απλώς να πηγαίνει καλά, αλλά να έχει και πρωτοπορία:   στην αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα.

Με δεδομένη την εκπεφρασμένη προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού στο μέτωπο της προσβασιμότητας σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς, καρπούς αποδίδει η δράση του εν λόγω υπουργείου «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες – Ελλάδα 2.0», πάντα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι προσβάσιμες σε όλους (σε άτομα με αναπηρία και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και σε άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς) προβάλλοντας έτσι το καλύτερο πρόσωπο της χώρας, όπου κάθε επισκέπτης είναι ευπρόσδεκτος στην αγκαλιά του απέραντου γαλάζιου.

 Σε ό,τι αφορά τις παραλίες που έχουν εξοπλιστεί με τα σχετική μηχανήματα πρόσβασης της Seatrac,  που έχουν μεγάλη ζήτηση η κυρία Μπέρτζου επεσήμανε ότι η παραλία της Γλυφάδας πρωταγωνιστεί με 8.000 καθημερινές κλήσεις, ενώ ακολουθούν η παραλία της Καλαμάτας αλλά και αυτή των Χανίων.   

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button