Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Πραγματοποιήθηκε το 40ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης

Μια «ωδή στη μουσική» που προσέλκυσε θεατές με αγάπη για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, θυμίζοντας για μια ακόμη φορά πως η μουσική προάγει τον πολιτισμό.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, ο οποίος τόνισε τη διαχρονική σημασία του χορωδιακού τραγουδιού στην Αταλάντη και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες χορωδούς και μαέστρους για τη συμμετοχή τους.

Πρώτη χορωδία κατά σειρά εμφάνισης ήταν η Μικτή Χορωδία Συνταξιούχων ΟΤΕ Λαμίας «Χρήστος Σαμιώτης» ερμηνεύοντας Έλληνες συνθέτες υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Ιωάννη Σαράτση. Στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Νικόλαο Βάλσαμο και τον μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών κ. Δημήτριος Νικολάου.

Ακολούθησε η εμφάνιση της Χορωδίας Γυναικών «Νηρηίδες» Δήμου Παλαιού Φαλήρου υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Κατερίνας Βασιλικού, η οποία ερμήνευσε Έλληνες και ξένους συνθέτες. Στην μαέστρο κ. Κατερίνα Βασιλικού απένειμε τιμητική πλακέτα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Αγγελής.

Στη συνέχεια το κοινό παρακολούθησε την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Πρόοδος» υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Κατερίνας Μπότση η οποία ερμήνευσε Έλληνες συνθέτες. Στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Βασίλειο Καρατράντο και την μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ιωάννης Νιαβής.

Η τέταρτη κατά σειρά εμφάνισης ήταν η Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Στάθη Ουλκέρογλου ερμηνεύοντας Έλληνες και ξένους συνθέτες. Στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου κ. Μαρουσώ Φιλιππουπολίτου και στον μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου.

Το φινάλε για το 40ο χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης έκανε ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορωδία Αταλάντης» υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Αντιγόνης Κερετζή τα μέλη της οποίας ερμήνευσαν Έλληνες και ξένους συνθέτες. Στον Πρόεδρο της χορωδίας κ. Ηλία Σχοινή και την μαέστρο απένειμε τιμητική πλακέτα ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.

The post Πραγματοποιήθηκε το 40ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button