Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Πραγματοποιήθηκε η 2η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διαγενεακή Σύγκλιση-Θυμάμαι και Μαθαίνω» στην Κοζάνη – Δείτε βίντεο

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία, την αντιμετώπιση φαινομένων οποιασδήποτε μορφής βίας και εξαρτήσεων και τη δημιουργία δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ του κοινωνικού συνόλου και της Αστυνομίας, έλαβε χώρα η 2η ημερίδα με θέμα «Διαγενεακή Σύγκλιση-Θυμάμαι και Μαθαίνω», στην στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, το πρωί της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Σπύρος Διόγκαρης ανέφερε ‘συμμετέχουμε στην ημερίδα  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δύο κοινωνικές ομάδες οι νέοι και οι υπερήλικες με δύο θέματα, στο κομμάτι της οπαδικής βίας με εισηγητή τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Παντελή Ουσταγιαννίδη. Το δεύτερο θέμα  ‘Πως μπορούν να επηρεάσουν τα ΜΜΕ της ψυχολογία των νέων και των υπερήλικων’ από την κ.  Μαρκάκη Ανδρονίκη Αστυνόμο ́Α’ (ΕΚ)., Ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δίπλα σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε κοινωνικές ομάδες, προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους’.

Η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα, τόνισε πως ‘σκοπός της σημερινής παρουσίας μας εδώ είναι για να ακούσουμε από τους ψυχολόγους που υπάρχουν σε αυτές τις δύο κοινωνικές ομάδες την άποψή τους για θέματα που αφορούν την εφηβεία, τις εξαρτήσεις, την ομαδική βία το χάσμα γενεών. Να εμπλουτίσουμε τη φαρέτρα μας με διάφορα εργαλεία που είναι χρήσιμα για την αντιμετώπιση πολλαπλών κρίσεων εντός του σχολείου, καθώς χρειαζόμαστε και κάποια άλλη μορφή βοήθειας πέρα από τα δικά μας εργαλεία ως σχολική κοινότητα που μπορούμε να πάρουμε από άλλους κοινωνικούς εταίρους’.

Κύριος εμπνευστής του εγχειρήματος της ημερίδας είναι η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ», όπου από κοινού διοργάνωσαν την ημερίδα μαζί με  τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης, σε συνεργασία με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button