ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ» – Η κατάργηση του φορέα θα έχει τεράστιο κόστος για την κοινωνία, λένε οι εργαζόμενοι (vid)

Ηράκλειο

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ» – Η κατάργηση του φορέα θα έχει τεράστιο κόστος για την κοινωνία, λένε οι εργαζόμενοι (vid)

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ» φώναξαν οι διαμαρτυρόμενοι, τονίζοντας πως ο φορέας έχει καταφέρει να αλλάξει τη ζωή πολλών εξαρτημένων ανθρώπων, μέσα από το θεραπευτικό της μοντέλο

  • Στο χείλος του γκρεμού από το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
  • Φώναξαν δυνατά κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ
  • «Η διάλυση του ΚΕΘΕΑ θα έχει τεράστιο κόστος για την κοινωνία»
  • Επαφές εργαζομένων με την ΥΠΕ Κρήτης

Στο χείλος του γκρεμού οδηγείται το ΚΕΘΕΑ, με φόντο το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας τονίζουν πολίτες, εργαζόμενοι και φίλοι του φορέα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην καρδιά του Ηρακλείου για να διαμαρτυρηθούν. Οι αλλαγές που δρομολογούνται, όπως είπαν, οδηγούν στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών του για τους εξαρτημένους και τις οικογένειες τους.

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ» φώναξαν οι διαμαρτυρόμενοι, τονίζοντας πως ο φορέας έχει καταφέρει να αλλάξει τη ζωή πολλών εξαρτημένων ανθρώπων, μέσα από το θεραπευτικό της μοντέλο. Όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, το ΚΕΘΕΑ και άλλα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης καταργούνται και ιδρύεται νέος οργανισμός.

Όπως εξήγησαν εργαζόμενοι, η αποτελεσματικότητα του ΚΕΘΕΑ στηρίζεται σε ένα θεραπευτικό μοντέλο και μία φιλοσοφία, η οποία διαλύεται μαζί με την κατάργηση του φορέα, διάλυση από την οποία θα έχει τεράστιο κόστος η ίδια η κοινωνία.

Νωρίτερα χθες, οι εργαζόμενοι του φορέα συναντήθηκαν με τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, με τον κ. Αγαπίου να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο Υπουργείο Υγείας το αίτημά τους.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button