ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Το Ισραήλ απέτρεψε επίθεση της Χαμάς διά θαλάσσης – Γιατί ζητά παραίτηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ (vid)

Δύτες της Χαμάς επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ μέσω της θάλασσας – Aναφορές για νεκρούς – Οργή ισραηλινών αξιωματούχων κατά του Αντόνιο Γκουτέρες – Κλιμάκωση της βίας σε Συρία-Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη (24/10) το βράδυ ότι μέλη του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς προσπάθησαν να παρεισφρήσουν στην ισραηλινή επικράτεια διά θαλάσσης.

Κατά την ίδια πηγή, δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού εντόπισαν δύτες του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος και απέτρεψαν την επίθεση.

Μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ σκόπευαν να περάσουν βόρεια κατά μήκος των ακτών και να επιτεθούν στο κιμπούτς Ζικίμ, πάντα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Οι δυνάμεις του διεξάγουν έρευνες στην περιοχή, πρόσθεσε.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σφοδρά πυρά και νεκρούς μαχητές της Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσουν τον αριθμό τους.

Ο ισραηλινός στρατός συμπλήρωσε πως έπληξε «στρατιωτικό (σ.σ. κτιριακό) συγκρότημα» από όπου κατ’ αυτόν είχαν αναχωρήσει οι μαχητές που σχεδίαζαν να επιτεθούν στην κοινότητα εποίκων, σύμφωνα με το news247.gr.

Το Ισραήλ απαιτεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ “να παραιτηθεί”

Κορυφαίοι ισραηλινοί αξιωματούχοι επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Αντόνιο Γκουτέρες, χθες Τρίτη, ιδίως επειδή τόνισε προλογίζοντας εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου δεν διαπράχθηκε «εν κενώ», απαιτώντας να παραιτηθεί.

Η τοποθέτηση του κ. Γκουτέρες στο ΣΑ, στην οποία επισήμανε πως η πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς πρέπει να εγγραφτεί στο πλαίσιο δεκαετιών καταπίεσης των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ήταν «καθαρή συκοφαντία του αίματος», ξεσπάθωσε ο Γκιλάντ Ερντάν, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.

Υποστήριξε πως ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού αδιαφορεί για όσα υπέστησαν οι ισραηλινοί άμαχοι και δικαιολογεί την τρομοκρατία. «Θεωρώ πως ο Γενικός Γραμματέας πρέπει να παραιτηθεί», πρόσθεσε ο κ. Ερντάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελί Κόεν, ο οποίος έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Γκουτέρες.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button