ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Φώναξαν» για την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ – «Στόχος μας να προχωρήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση», είπε ο υφυπουργός (vid)

Ότι το ζήτημα της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ είναι μέρος ενός τεράστιου προβλήματος έλλειψης συνολικά παιδοψυχιάτρων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε σήμερα από το Ηράκλειο ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος

  • «Φώναξαν» για την Παιδοψυχιατρική κλινική
  • Προσωρινή η λύση γιατρού από την Αθήνα στην Παιδοψυχιατρική
  • Η έλλειψη Παιδοψυχιάτρων πρόβλημα για πολλές κλινικές
  • Ψάχνουν μόνιμη λύση στο υπουργείο Υγείας για την πολύπαθη κλινική

Με πανό και συνθήματα υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για θέματα ψυχικής υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ αντιδρώντας στην κατάσταση που έχει περιέλθει η Παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Ο υφυπουργός σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα που οδήγησε για κάποιες μέρες σε κλείσιμο επί της ουσίας της κλινικής λόγω έλλειψης γιατρών, συνάντησε σήμερα τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, σημειώνοντας ότι στην κλινική ως προσωρινή λύση ήρθε για ένα μήνα γιατρός από την Αθήνα που με τη νομοθεσία για τις απομακρυσμένες περιοχές θα λάβει περισσότερα χρήματα.

Ο κ. Βαρτζόπουλος ανέφερε ότι το πρόβλημα της κλινικής αποτελεί ένα τμήμα του τεράστιου προβλήματος με την έλλειψη παιδοψυχιάτρων, σχολιάζοντας ότι το συντριπτικό ποσοστό τους, επιλέγει τον ιδιωτικό τομέα, που είναι δύσκολο σε επίπεδο αμοιβών να ανταγωνιστεί το δημόσιο.

Για την εξεύρεση λύσης θα επιχειρηθεί όπως τόνισε ο κ. Βαρτζόπουλος, να χρησιμοποιηθεί και το μπλοκάκι, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από επαφές με τον πανελλήνιο σύλλογο παιδοψυχιάτρων, αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο κ. Βαρτζόπουλος θα επισκεφθεί δομές ψυχικής υγείας σε όλη την Κρήτη, σχολιάζοντας ότι στόχος για την τετραετία είναι να προχωρήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση που έχει αργήσει 30 χρόνια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button