ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Πέταξαν καυστικό υγρό σε κάδο απορριμμάτων – Κινδύνευσαν υπάλληλοι καθαριότητας (vid)

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην διοίκηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στα Χανιά, τα συχνά περιστατικά απόρριψης επικίνδυνων χημικών σε κάδους απορριμμάτων

  • Επικίνδυνα χημικά καταλήγουν σε κάδους απορριμμάτων
  • Έκκληση στους πολίτες για τα επικίνδυνα και ιατρικά απόβλητα

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά το φαινόμενο απόρριψης επικίνδυνων υλικών σε κοινούς κάδους απορριμμάτων. Η περίπτωση του εντοπισμού καυστικού υγρού σε κάδο απορριμμάτων που έθεσε κίνδυνο τους εργαζόμενους και ακινητοποίησε το απορριμματοφόρο, ήταν το αποκορύφωμα.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές ενώ διερευνάται και από την ΔΕΔΙΣΑ και το δήμο Χανίων καθώς η ποσότητα καυστικού που είχε απορριφθεί στον κάδο δεν ήταν μικρή.

Για τα επικίνδυνα απόβλητα οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται σε εξειδικευμένες εταιρίες διαχείρισης ή να ενημερώνονται από την ΔΕΔΙΣΑ για τον τρόπο διάθεσης τους. Η εμπειρία των εργαζομένων ωστόσο έχει δείξει ότι κάποιοι εξακολουθούν να αγνοούν τον κίνδυνο καθώς στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κορακιά εντοπίζονται κατά καιρούς από ιατρικά απόβλητα μέχρι και εκρηκτικά.

Από τον δήμο Χανίων και τη ΔΕΔΙΣΑ είναι σε εξέλιξη συζήτηση για την συγκρότηση ενός ειδικού μηχανισμού ελέγχου με στόχο πρωτίστως την ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και την προστασία των εγκαταστάσεων.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button