Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Πλούσιες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Δωρίδος

Ο Δήμος Δωρίδος το επόμενο διάστημα φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που στοχεύουν στην ψυχαγωγία των πολιτών και των επισκεπτών της Δωρίδας αλλά και στην ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής.

«Σε συνεργασία με το «Δίκτυο Δελφών», τον Οργανισμό Παιδείας και Πολιτισμού (Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου Δωρίδος, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σωματεία, Συλλογικότητες και Φορείς, δεκάδες αξιόλογες εκδηλώσεις  λαμβάνουν χώρα σε όλο το Δήμο».

Με τα παραπάνω, ο Αντιδήμαρχος για θέματα πολιτισμού, κ. Δήμος Ταράτσας, κάνει την εισαγωγή παρουσίασης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Δωρίδος.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2023, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Δωρίδος, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Πέμπτη 10 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΛΙΔΩΡΙΚΙ, Προαύλιο Σχολείου

Μάνος Λοΐζος αφιέρωμα – Κώστας Τριανταφυλλίδης & Ανδριάνα Μπάμπαλη

Οι τραγουδιστές Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ανδριάνα Μπάμπαλη, με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών, λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων με τη νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση, παρουσιάζουν τους σημαντικότερους «μουσικούς σταθμούς» στη δισκογραφία του Μάνου Λοΐζου. 

 

Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΑΡΤΟΤΙΝΑ

Θοδωρής Κοτονιάς & Σαββέρια Μαργιολά

Οι Θοδωρής Κοτονιάς και Σαββέρια Μαργιολά μας καλούν σε μαγικές στιγμές με τραγούδια “εκτός χρόνου” από την παράδοση έως το σήμερα. Δύο καλλιτέχνες με ευαισθησία, δύναμη και καλλιτεχνικό ήθος που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο.

Επίσης, ο Δήμος Δωρίδος, μέσω του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, προγραμμάτισε δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις, τη θεατρική παράσταση «Γάμος αλλά Ελληνικά..» στην Πεντάπολη και τη μουσική παράσταση με τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, που θα ερμηνεύσουν οι  Παντελής Θαλασσινός και Χριστιάνα Γαλιάτσου, στα ‘κτίρια’ του Ευπαλίου:

 

Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώρα 21:00, ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ (πλατεία)

Θεατρική παράσταση «ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ »

Κωμωδία σε σύγχρονη διασκευή βασισμένη στη Πρόταση γάμου του Τσέχωφ

Σκηνοθεσία:                  Γιώργος Λαμπάτος

Διασκευή κειμένου:        Α. Μπαρτσώτα και Γ. Λαμπάτος

Πρωτότυπη Μουσική:     Νίκος Ξένος

Σκηνικά:                       Αφοί Αλαχούζοι

 

Παρασκευή 18 Αυγούστου, ώρα 21:30, ΕΥΠΑΛΙΟ (ΚΤΙΡΙΑ)

Παντελής Θαλασσινός & Χριστιάννα Γαλιάτσου

ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ Τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου Τα τραγούδια του σινεμά είναι η μουσική υπόκρουση της παιδικής μας ηλικίας, το soundtrack που συνοδεύει τις αναμνήσεις των προηγούμενων και των επόμενων γενεών. Τα λαϊκά τραγούδια του σινεμά, του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου, του Ζαμπέτα, του Χιώτη, του Καλδάρα και των άλλων σπουδαίων δημιουργών, δραπέτευσαν από το πανί και βρήκαν μόνιμη στέγη στους χώρους διασκέδασης και τις μουσικές σκηνές. Αυτά τα τραγούδια θα τραγουδήσουν ο αγαπημένος τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός και η Χριστιάνα Γαλιάτσου σε ένα πρόγραμμα του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και εξαμελή ορχήστρα από κορυφαίους μουσικούς με βαθιά γνώση του είδους και σεβασμό στις πρωτότυπες κινηματογραφικές εκτελέσεις – αυτές που αγαπήσαμε και θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Ο Δήμος Δωρίδος στηρίζει έμπρακτα, πάνω από τριάντα πολιτιστικές διοργανώσεις, οι οποίες προγραμματίζονται από τους πολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία και λοιπούς φορείς της περιοχής μας. Οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες προβάλλονται από την κάθε διοργανώτρια αρχή, αναβαθμίζουν τον τομέα του πολιτισμού λειτουργώντας αρμονικά και σε αλληλεπίδραση με άλλους τομείς, όπως η εστίαση και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάδειξη και αναζωογόνηση του τόπου μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button