Διεθνής επικαιρότητα

Περιμένοντας τον Γκοντό – Zougla

Στις 27 Φεβρουαρίου 2013 απέστειλα την επιστολή αυτή στην κοσμήτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου, Κα Σαλή. Λίγο περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα, με αντικατέστησε κάποιος χωρίς καν ένα δημοσιευμένο βιβλίο. Περιμένω ακόμα απάντηση. Εν τω μεταξύ, έχω κερδίσει την υπόθεσή μου, και μάλιστα απονεμήθηκε 3.000 από δικαστήριο λόγω της καθυστέρησης. Το Πανεπιστήμιο έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και συνεχίζει να καθυστερεί την ακρόαση. Ο Οκτώβριος είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Με το γράμμα μου:

Προς: Τον προϊστάμενο του ΔΠΧΠ και τα μέλη της συνεδρίασης του Τμήματος ΚΓ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Α. Σάλι

2. Ο προϊστάμενος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιονίου Πανεπιστημίου

3. Ο γραμματέας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. μ. Μπότσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του διδακτικού προσωπικού διερμηνείας στο DFLTI (2012-2013)

5. Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού Ιονίου Πανεπιστημίου

6. Το φοιτητικό σώμα DFLTI Σχετικά με: επείγοντα θέματα για την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Τμήματος Κέρκυρα,

 27 Φεβρουαρίου 2013

Αγαπητέ επικεφαλής και αγαπητοί συνάδελφοι, 340/31.

1. 2013, η οποία έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του τμήματος της 26.2.2013 προς συζήτηση (σημείο 33), σε συνδυασμό με: Α) η επιστολή μου με αριθμό πρωτοκόλλου 303/25.1.2013, η οποία αν και σας έχει κοινοποιηθεί από τον γραμματέα, δεν έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση στη συνεδρίαση του Τμήματος; Β)ο κ. Θ. Επιστολή Buchelos, με τίτλο “ένσταση και προσφυγή” (ΤΞΓΜΔ 54/19. 2. 2013, σημείο ημερήσιας διάταξης αριθ. 36) * και Γ) επιστολή του κ. Ι.Σαριδάκη, με τίτλο “διερμηνεία διδακτικού προσωπικού ( … ) διαδικασία απασχόλησης” (επ 509/13.2.2013). Στην πρώτη μου επιστολή (340/31.1.2013), δήλωσα ρητά ότι “η διαδικασία επιλογής διδακτικού προσωπικού του Π.Δ. 407/80 φαίνεται να περιέχει αρκετές αποκλίσεις”. Στη δεύτερη επιστολή μου (303/25.1.2013), δήλωσα ρητά ότι “από όσο θυμάμαι, το περιεχόμενο της πρότασης που υπέβαλε η Επιτροπή υποψηφιοτήτων [δηλ. για την επιλογή του διδακτικού προσωπικού διερμηνείας] ήταν διαφορετικό από τα ( … ) πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής υποψηφιοτήτων” τα οποία έλαβα μετά από αίτημά μου, ενώ “ούτε εγώ, ούτε-απ’ όσο γνωρίζω – κανένας άλλος από τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση του Τμήματος (εκτός από εκείνους που συνέταξαν την πρόταση και τα πρακτικά) είχε δει με τα μάτια του τις αιτήσεις και τα βιογραφικά των υποψηφίων”.

Σε άλλο μέρος της δεύτερης επιστολής μου, ανέφερα ότι ο προϊστάμενος του Τμήματος είχε επαναλάβει ” αρκετές φορές και εμφατικά ότι ένας από τους υποψηφίους, ο ένας κ. Κριτσής, κατέχει διδακτορικό…”. Επιπλέον, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Buchelos (βλ. παραπάνω), μπορεί να συναχθεί ότι “το διοικητικό όργανο παραπλανήθηκε άμεσα, οι λόγοι για τους οποίους πρέπει σίγουρα να διερευνηθούν”, δεδομένου ότι ο επικεφαλής φαίνεται να λέει ένα πράγμα και οι συνάδελφοι που πήραν το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Τμήματος (συμπεριλαμβανομένων των υπογεγραμμένων) κατάλαβαν ένα άλλο.

Τέλος, ο κ. Σαριδάκης, στην επιστολή του προς τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου (βλ.Γ, ανωτέρω) ισχυρίζεται ότι η βεβαίωση βάσει της οποίας (μεταξύ άλλων) απασχολούνταν ο κ. Κριτσής, εκδόθηκε “δώδεκα (12) ημερολογιακές ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης του κ. Κριτσή και την παραλαβή αριθμού πρωτοκόλλου”, και το γεγονός αυτό προβάλλεται ως πιθανή παραποίηση επίσημων αρχείων.

Με βάση όλα τα παραπάνω, θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουν παραποιηθεί τα πρακτικά της συνεδρίασης του τμήματος της 16ης Νοεμβρίου 2012, με απόφαση της οποίας επελέγη το διδακτικό προσωπικό διερμηνείας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, όπως και ο φάκελος της αίτησης του κ. Κριτσή –δηλαδή επίσημο αρχείο.

Ως εκ τούτου, ζητώ να πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα πριν από τη συζήτηση των σημείων 33, 35 και 36 της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του τμήματος της 26ης Φεβρουαρίου, η οποία συνεχίζεται σήμερα, 27.2.2013:

1. Να εισαχθεί προς συζήτηση και η επιστολή μου με αριθμό πρωτοκόλλου 303/25.1. 2013, δεδομένου ότι αφορά το ίδιο θέμα επιλογής διδακτικού προσωπικού διερμηνείας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

2. Να αποκλειστούν από τη συζήτηση τα ακόλουθα πρόσωπα: Α. ο προϊστάμενος και ο γραμματέας του Τμήματος; Β. τα μέλη της Επιτροπής υποψηφιοτήτων κ. κ. Παπαβασιλείου και Κεραμίδας.

3. Να τεθεί σε ψηφοφορία η ακόλουθη πρόταση: “προτείνεται να διεξαχθεί επείγουσα διοικητική έρευνα για τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με πιθανή παραποίηση διαδικασιών συνεδριάσεων ή/ και παραποίηση επίσημων αρχείων, όσον αφορά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού Διερμηνείας DFLTI για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, σύμφωνα με όσα περιγράφονται λεπτομερώς στα έγγραφα με τους αριθμούς πρωτοκόλλου ΙΠ 340/31.1.2013, ΙΠ 303/25.1.2013, ΤΞΓΜΔ 54/19.2.2013 και επ. 509/13.2/2013 και χρησιμοποιώντας ως αποδεικτικά στοιχεία τα εκδοθέντα πρακτικά συνεδριάσεων του τμήματος, τις εργασίες της συνεδρίασης της Επιτροπής διορισμών και την επακόλουθη απόφασή της”. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα και δεδομένου ότι είναι αδιανόητο ότι μια τόσο σοβαρή καταγγελία θα μπορούσε να παραμείνει ανεξερεύνητη, θα ήθελα να ζητήσω περαιτέρω, ως επί της διαδικασίας:

4. Ότι τα αιτήματά μου κάτω από 1, 2 και 3 να τεθούν σε ψηφοφορία ξεχωριστά, ζητώντας από κάθε μέλος της συνεδρίασης του τμήματος να δικαιολογήσει την ψήφο του;

5. Ότι η διαδικασία είναι ηχογραφημένη, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης που ελήφθη * και

6. Να μου παρασχεθεί επειγόντως ένα λεπτομερές αντίγραφο της καταγεγραμμένης διαδικασίας, σχετικά με τα αιτήματά μου, συμπεριλαμβανομένων όλων των σχετικών συζητήσεων.

Με εκτίμηση,

Ουίλλιαμ Μάλλινσον

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button