Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Λοκρών

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00, συγκλήθηκε στην Αταλάντη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών για τον απολογισμό των πεπραγμένων της χειμερινής περιόδου 2023-2024 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2024.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα επί του θέματος.

Ειδικότερα συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δαφνουσίων κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας  κ. Αθανασία Βλαχομήτρου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιούλη Καζάνα, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας κ. Λουκάς Μούτσελος,  ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κ. Βασίλης Καραστάθης, ο Δασάρχης Αταλάντης κ. Ιωάννης Πατούλης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Πολύζος Ζώης, η Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αταλάντης κ. Μαρία Γεωργοπούλου, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, ο Διοικητής Α’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Αντωνίου, ο Σημαιοφόρος του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης κ. Παναγιώτης Ταρνανάς, ο Διευθυντής Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών κ. Κωνσταντίνος Φουρλεμάδης,  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κοιμητηρίων και Πρασίνου, κ. Ιωάννης Ματθαίου, ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ Αταλάντης κ. Σταύρος Παπαϊωάννου, ο Διοικητής ΕΣΔΕ Αταλάντης κ. Δήμος Παππάς, ο Προϊστάμενος Παραρτήματος ΕΚΑΒ Λαμίας κ. Αντώνιος Κοντελές, ο Πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Αταλάντης κ. Θεόδωρος Γουργουλής, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης κ. Δημήτριος Καρατράντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαλεσίνας κ. Αλέξανδρος Κούρος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρτίνου κ. Δημήτριος Μπρούτσος, ο Πρόεδρος  της Κοινότητας Τραγάνας κ. Δημήτριος Δανέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου κ. Αθανάσιος Σανιδάς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης.

Μετά τον θετικό απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2023-2024  έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών την θερινή περίοδο 2024. Έγινε αναφορά στην αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών όλων των συνεργαζόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο 2023-2024 και συμφωνήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών την τρέχουσα θερινή  περίοδο, δεδομένου ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω ξηρασίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν πυρκαγιές. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι σημαντικό σκέλος είναι η πρόληψη και στο σκέλος της πρόληψης βάσει της κείμενης νομοθεσίας σημαντική συμμετοχή έχουν και οι πολίτες κάτοικοι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button