ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων (vid)

Το πρώτο μέρος της αγωνίας των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του, αφού αύριο μετά τη μία το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Λίγο πριν λάβουν τους βαθμούς που έγραψαν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία παραλαβής του κωδικού για τα μηχανογραφικά τους δελτία, τα οποία θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν το επόμενο διάστημα, όταν ανακοινωθούν και οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής

Τέλος για το πρώτο μισό της αγωνίας των υποψηφίων των  πανελλαδικών εξετάσεων, αφού αύριο Παρασκευή λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στα κινητά τους τηλέφωνα θα σταλούν για όσους το έχουν δηλώσει, οι βαθμολογίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν. Για όσους δεν δήλωσαν αριθμούς τηλεφώνων, ανοιχτή θα είναι για τις βαθμολογίες η σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου, ενώ και στα σχολεία τα αποτελέσματα στον ίδιο χρόνο θα έχουν αναρτηθεί.

Πάντως παρά την αγωνία που κατά άλλους βαδίζει προς το τέλος και για άλλους μάλλον κορυφώνεται ενόψει και των βάσεων, οι υποψήφιοι θα πρέπει μέχρι αύριο το αργότερο να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία λήψης του κωδικού για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίο το επόμενο διάστημα, όταν μετά τις βαθμολογίες θα ανακοινωθούν και οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής.

Πάντως οι υποψήφιοι όπως κάθε χρόνο ειδικά όμως φέτος, θα πρέπει στη διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και πάντως βασική μέριμνά τους να είναι μεν η βαθμολογία τους, αλλά κυρίαρχα οι σχολές που επιθυμούν να περάσουν.

Όπως επισημάνθηκε με δεδομένες τις εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων σε αρκετές σχολές, ένας στενός υπολογισμός των μορίων με αντιστοίχιση των περσινών βάσεων θα μπορούσε να θέσει εκτός στοχοθέτησης έναν υποψήφιο που τελικά θα μπορούσε να πετύχει και τμήμα με περισσότερα μόρια, λόγω πτώσης της βάσης εισαγωγής.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button