ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά – 752 οι υποψήφιοι σε ολόκληρη την Κρήτη

ακρόαση άρθρου

Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά – 752 οι υποψήφιοι σε ολόκληρη την Κρήτη

Άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για 90.000 περίπου υποψήφιους σε όλη τη χώρα που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η Πρεμιέρα των Πανελλαδικών, με τα θέματα να χαρακτηρίζονται εύκολα και χωρίς εκπλήξεις.  Και στο Ηράκλειο, οι περισσότεροι υποψήφιοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την απόδοση τους, ενώ αύριο τη σκυτάλη παίρνουν υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Συνολικά 752 υποψήφιοι ρίχθηκαν στη μάχη των Πανελλαδικών από την Κρήτη, με τη διαδικασία να κυλά ομαλά.  Στο 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου βρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους.

Η σημασία κα η χρησιμότητα που έχουν στη ζωή μας τα βιβλία αποτέλεσαν αντικείμενο και των δύο κειμένων.  Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν απλά, με τις ερωτήσεις να είναι σαφείς.

Με αφορμή το απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη « ένα παιδί μετράει τα άστρα», υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους.

Επίσης, οι υποψήφιοι έπρεπε να αναπτύξουν ένα κείμενο 100 – 150 λέξεων που να απαντά στο ερώτημα « Πως αποδεικνύεται η μεγάλη αγάπη που φαίνεται να τρέφει ο ήρωας του αποσπάσματος για το βιβλίο; Ποια θεωρείται ότι είναι η στάση των νέων της εποχής μας απέναντι στο βιβλίο;»

Φέτος, περίπου 90.000 υποψήφιοι διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίοι οι 6.740 είναι Κρητικοί.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται αύριο για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button