ΚρήτηΤοπικές Είδησης

ΠΑΓΝΗ: Δυναμική συμμετοχή στη στάση εργασίας – «Τραγικές και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, μεταφορείς και μαιευτικό προσωπικό»

Τι αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, Νάνσυ Τζαβάρα

«Σήμερα συμμετείχαμε δυναμικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ομοσπονδία μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση του ΠΑΓΝΗ με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων», αναφέρει η κ. Τζαβάρα.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:  

Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για το μέλλον των συναδέλφων ΣΟΧ, που ζουν τόσο καιρό το μαρτύριο της σταγόνας, με τις ανανεώσεις των συμβάσεων τους κάθε λίγο και λιγάκι. Ακόμα και σήμερα, 3 μέρες πριν τη λήξη οι συνάδελφοι δεν ξέρουν τι θα γίνει με το μέλλον τους! Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσει η παραχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβο τη στιγμή που από τη μια, πρόκειται για κρίσιμες υπηρεσίες για τη λειτουργία του νοσοκομείου και η μόνη δίκαιη λύση είναι η μονιμοποίηση των συναδέλφων, κι απ’ την άλλη, οι υπηρεσίες εργολάβων κοστίζουν πολλαπλάσια. Δεν θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό των συναδέλφων από την κυβέρνηση!

Παράλληλα είναι τραγικές και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, μεταφορείς και μαιευτικό προσωπικό. Αποτέλεσμα είναι στα νοσηλευτικά τμήματα, δύο νοσηλευτές ανά βάρδια να έχουν την ευθύνη για τριάντα ή περισσότερους ασθενείς με δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας αλλά και στην καταπόνηση της υγείας των εργαζομένων, ενώ στη Μαιευτική κλινική οι μαίες δεν επαρκούν για την ασφαλή στελέχωση της κλινικής και του Μαιευτηρίου σε όλες τις βάρδιες.

Απαιτούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων  για να σταματήσει η εντατικοποίηση. Έξω οι εργολάβοι! Όχι ατομικές επαχθείς συμβάσεις και “μπλοκάκια”!

Έναρξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης των νοσοκομείων και αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button