ΚρήτηΤοπικές Είδησης

ΠΑΓΝΗ: Αγωνία για 200 συμβασιούχους που είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της απόλυσης (vid)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με συμβασιούχους στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους για την παραμονή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Ο φόβος του έμπειρου και μεγάλης προϋπηρεσίας προσωπικού ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά είναι έντονος τη στιγμή που οι εργολάβοι έρχονται να τους αντικαταστήσουν. Η απαίτησή τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα είναι γεγονός

Ξεκίνησε επίσημα ο αγώνας του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την παραμονή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Οι φόβοι περίπου 6.500 εργαζομένων πανελλαδικά και 200 εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ για πιθανή απόλυση είναι δικαιολογημένοι, τη στιγμή που οι εργολάβοι έρχονται ορμητικά έπειτα από διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν ηλεκτρονικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σε άλλους που τρέχουν οι διοικήσεις να ολοκληρώσουν τώρα.

Η υποστελέχωση και η υπερεντατικοποίηση όπως δηλώνουν οι ίδιοι, οδηγούν στην εξουθένωση με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων αλλά και στην έλλειψη καθαριότητας για τους ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ υπάρχει 1 καθαρίστρια για κάθε κτίριο ή 1 σε όλο το νοσοκομείο τη νύχτα.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση αμφισβητεί τα κεκτημένα δικαιώματα της ανάπαυσης και της άδειας, όπως υποστηρίζουν, με τις χρωστούμενες ημέρες και τα ρεπό να είναι εκατοντάδες.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button