Διεθνής επικαιρότητα

«Περιμένουμε από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να άρουν τους περιορισμούς στην πώληση όπλων»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023, 15:43

Η Τουρκία περιμένει από όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να άρουν τις κυρώσεις και τους περιορισμούς στην αμυντική βιομηχανία της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τούρκοι υπουργοί θα διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες με ομολόγους τους των ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών F-16, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

Στο θέμα της Σουηδίας, που ήταν όπως είπε από τα κυριότερα θέματα της συνόδου, η Τουρκία κράτησε μια ξεκάθαρη στάση αρχών. Για τη διαδικασία της τελικής έγκρισης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, παρέπεμψε στην τουρκική εθνοσυνέλευση η οποία, όπως είπε, θα λάβει τη σωστή απόφαση σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας μας. Για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν είπε ότι ήταν πολύ παραγωγική. «Ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του τηρούν στάση υπέρ της χώρας μας για την πώληση των F-16 και είναι προσηλωμένοι σε αυτό το θέμα», τόνισε.

Παράλληλα, φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για μια αναβίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων, για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης, και την απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής σύμβουλός του, Τσαγατάι Κιλίτς, μετέβη ήδη στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί αύριο με Ευρωπαίους αξιωματούχους.  

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023, 15:51

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button