ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ανάπηρος από… λάθος ηλικιωμένος Βολιώτης

Μόνος, ανήμπορος και αβοήθητος εδώ και τρία χρόνια είναι ένας 79χρονος Βολιώτης, ο οποίος μετά από εγχείρηση «ρουτίνας», όπως του την περιέγραψε ο γιατρός που τον παρακολουθούσε, έχει καταστεί ανάπηρος και δυσκολεύεται να επιβιώσει.

Ο Κωνσταντίνος Τράντος έχει παραλύσει ολοκληρωτικά από την αριστερή πλευρά του σώματός του, μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε το 2021 σε κλινική της Λάρισας. Ο 79χρονος, σήμερα, άνδρας είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα το 2018, όταν τραυμάτισε τη μέση του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να σταθεί όρθιος, αλλά και να κινηθεί. Ο τότε γιατρός του έκρινε αναγκαία τη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να καθαριστούν οι κηλίδες που είχε στη σπονδυλική του στήλη και να μπορέσει να κινείται χωρίς πόνους.

Το χειρουργείο κρίθηκε από επιτυχία και για ένα μεγάλο διάστημα ο κ. Τράντος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Με την πάροδο των χρόνων όμως και συγκεκριμένα το 2021, οι πόνοι επανήλθαν, με τον ίδιο να δυσκολεύεται να εξυπηρετηθεί, αλλά και να περπατήσει.

«Είχα φριχτούς πόνους και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είναι έτσι η υπόλοιπη ζωή μου. Μου είχαν πει ότι άμα μπω σε χειρουργείο θα βγω είτε νεκρός είτε παράλυτος. Επαιρνα μόνο παυσίπονα για να καταπραύνω τον πόνο» αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τράντος.

Φιλικό του πρόσωπο, ωστόσο, που τον είδε να υποφέρει τον έφερε σε επαφή με ορθοπαιδικό από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εξετάζοντάς τον, τον διαβεβαίωσε ότι είναι ένα χειρουργείο ρουτίνας και του οποίου η αποκατάσταση είναι ταχεία.

«Βρέθηκε ο γιατρός, με είδε, με εξέτασε, είδε το ιστορικό μου και με διαβεβαίωσε ότι μπορεί να με κάνει καλά. Αυτό ήθελα και τον πίστεψα» λέει ο 79χρονος.

Ο γιατρός, σύμφωνα με τον κ. Τράντο, του είπε χαρακτηριστικά ότι το χειρουργείο θα διαρκέσει λίγες ώρες, ενώ ο ίδιος θα πάρει εξιτήριο την επόμενη κιόλας ημέρα, όντας σε κατάσταση να περπατήσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Μου είπε κιόλας ότι μετά από έναν μήνα θα είμαι σε θέση να κάνω το Βόλο – Λάρισα με τα πόδια χωρίς να πονάω. Μου ζήτησε 5.000 ευρώ και κλείσαμε άμεσα ραντεβού. Μπήκα Παρασκευή πρωί στο χειρουργείο, μου είπαν ότι όλα πήγαν καλά και ότι Σάββατο πρωί θα βγω» εξηγεί ο ίδιος.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν και ο κ. Τράντος δεν ήταν σε θέση να σηκωθεί. «Ζητούσα τον γιατρό και είχε φύγει. Δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου. Ηταν πρησμένα και δεν είχα καμία αντίδραση» λέει.

Οι επόμενες μέρες τον βρήκαν σε κέντρο αποκατάστασης, στο οποίο έμεινες για περισσότερους από τρεις μήνες. Ωστόσο, δεν επανήλθε ποτέ ολοκληρωτικά. Η μισή αριστερή του πλευρά είναι παράλυτη, με τον ίδιο, έκτοτε, να βιώνει έναν Γολγοθά.

Από την πρώτη στιγμή ο 79χρονος κατέθεσε αγωγή κατά του γιατρού ζητώντας αποζημίωση. Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο Ιωάννη Ντάφε, η μήνυση έχει συζητηθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και αναμένεται απάντηση.

«Ο βασικός ισχυρισμός του πελάτη μου είναι ότι στη φάση που ο γιατρός είδε τον ασθενή τον διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να κάνει την εγχείρηση και ότι σε δύο μέρες θα σηκωθεί και θα περπατήσει. Αντ’ αυτού δεν ξανασηκώθηκε ποτέ» επισημαίνει ο κ. Ντάφες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η καθημερινότητα του κ. Τράντου πιο δύσκολη από ποτέ. «Είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Οι σκοτεινότερες σκέψεις περνούν όλο και πιο συχνά από το μυαλό μου γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ούτε τουαλέτα δεν μπορώ να πάω μόνος μου. Εχω να βγω τρία χρόνια από το σπίτι, πώς θα συνεχίσω;» είναι η κραυγή απελπισίας του.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button