Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Τέλος οι Χριστιανικοί σταυροί σε δημόσια κτίρια στη Βαρσοβία»

Τέλος τα θρησκευτικά σύμβολα σε δημόσια κτίρια στην Βαρσοβία όπως ο Χριστιανικός σταυρός! Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο δήμαρχος της πόλης Rafał Trzaskowski (Ράφαου Τσασκόφσκι) εξηγώντας πως η κίνηση έχει να κάνει με την καταπολέμηση των διακρίσεων. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι σταυροί δεν μπορούν να κρεμαστούν στους τοίχους, κάτι που συνηθίζεται στην Πολωνία, μια χώρα στην οποία οι Καθολικοί αποτελούν την πλειοψηφία.

Επίσης όλες οι επίσημες εκδηλώσεις πρέπει να έχουν κοσμικό χαρακτήρα, επομένως δεν πρέπει να περιλαμβάνουν κανενός είδους προσευχή. Η κίνηση του Trzaskowski φαίνεται να είναι απάντηση στην έκκληση του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ το 2021 για αφαίρεση των σταυρών από δημόσια κτίρια. Παράλληλα οι αξιωματούχοι στη Βαρσοβία καλούνται επίσης τώρα να σέβονται την επιλογή των αντωνυμιών που προτιμά κάποιος με τον οποίο έχουν σχέση. «Στην περίπτωση ενός διεμφυλικού ατόμου του οποίου η εμφάνιση μπορεί να διαφέρει από στερεότυπες ιδέες που σχετίζονται με το φύλο απευθυνθείτε με το όνομα ή τις αντωνυμίες φύλου που επιθυμεί ο ίδιος» , αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Τα νέα μέτρα έχουν επικριθεί από το συντηρητικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη». Ο Tobiasz Bocheński (Τόμπιας Μποτσένσκι), ο οποίος ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στην Βαρσοβία στις τοπικές εκλογές του περασμένου μήνα, αποκάλεσε τον δήμαρχο «φανατικό αριστερό ιδεολόγο που προσπαθεί να εισαγάγει ακροαριστερή ιδεολογία στη Βαρσοβία, αντίθετα με τη νομική τάξη και τα έθιμα που επικρατούν στην Πολωνία».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button