ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ροδιά: Μπήκε με κουκούλα στην εκκλησία και άρπαξε 250 ευρώ – Τι λέει ο ιερέας του ναού στο neakriti.gr

Μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο εφημέριος του Ναού πατήρ Γεώργιος Δαμιανάκης, επεσήμανε ότι παρόμοια κλοπή είχε σημειωθεί στην ίδια εκκλησία πριν από περίπου τρία χρόνια. Ας σημειωθεί ότι η παραβίαση του ναού έγινε αντιληπτή χθες το πρωί.

  • Περιστατικό ιεροσυλίας στον Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
  • Μπήκε με κουκούλα στον ναό και άρπαξε 250 ευρώ
  • Ο δράστης φαίνεται να γνώριζε για τα χρήματα στο ψάθινο κουτί
  • Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης
  • Προβληματίζουν τα περιστατικά κλοπών τα τελευταία χρόνια στο ναό

 

Μια ακόμη θρασύτατη διάρρηξη ναού έλαβε χώρα τα προηγούμενα 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου: Άγνωστος δράστης παραβίασε την είσοδο του ιερού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ροδιά, από όπου άρπαξε 250 ευρώ!

Μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο εφημέριος του Ναού πατήρ Γεώργιος Δαμιανάκης, επεσήμανε ότι παρόμοια κλοπή είχε σημειωθεί στην ίδια εκκλησία πριν από περίπου τρία χρόνια. Ας σημειωθεί ότι η παραβίαση του ναού έγινε αντιληπτή χθες το πρωί.

Όπως εξηγεί ο ιερέας, ο κλέφτης παραβίασε την πόρτα «με αιχμηρό εργαλείο» κι εν συνεχεία προχώρησε στο εσωτερικό του ναού. Ο διαρρήκτης φέρεται αρχικά να «πείραξε» την κάμερα ασφαλείας που υπάρχει μέσα στην εκκλησία κι εν συνεχεία να ανακάτεψε τις στολές.

Όπως ανέφερε με νόημα ο πάτερ, τα 250 ευρώ βρίσκονταν σε ένα ψάθινο κουτί. Μάλιστα το εν λόγω ποσό ήταν χρήματα του ίδιου του ιερέα, ο οποίος επεσήμανε ότι ποτέ δεν αφήνει χρήματα στο παγκάρι. «Αυτός που μπήκε, μάλλον ήξερε και την τοποθεσία γιατί πήγε κατευθείαν εκεί που ήταν τα χρήματα. Στο παγκάρι δεν αφήνω ποτέ χρήματα!» μας εξηγεί ο εφημέριος του ναού.

Πάντως, οι κινήσεις του δράστη έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Όπως μας περιγράφει ο εφημέριος ο δράστης ήταν ψηλός και αδύνατος, ενώ φορούσε κουκούλα.

Φωτ. neakrtii.gr

«Χθες (σ.σ. προχθές) το πρωί κατά τις 7:30 η ώρα ήρθε ένας κύριος και μου χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου και μου λέει ότι έχουν παραβιάσει την πόρτα της εκκλησίας. Ετοιμάστηκα, ήρθα εδώ και είδαμε ότι δεν είχε μπει κανείς μέσα κι ότι όντως είναι παραβιασμένη η πόρτα» ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr και στην Γεωργία Μακάκη ο πάτερ.

Ιερός ναός Ροδιά
Φωτ. neakriti.gr

Ας σημειωθεί ότι ο ιερέας εκτιμά ότι δράστης της κλοπής είναι το ίδιο άτομο με τον διαρρήκτη που είχε «χτυπήσει» στην εκκλησία, ξανά, πριν από περίπου τρία χρόνια, με «τον ίδιο τρόπο». «Υποψιαζόμαστε ότι πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο καθώς έκανε τις ίδιες κινήσεις και πήρε από ακριβώς το ίδιο σημείο πάλι ένα άλλο κουτάκι. Κατά καιρούς έχουν γίνει (σ.σ. κλοπές) και στην παλιά εκκλησία κάτω… (ούτε τότε πιάστηκε κανείς, τότε πήραν εικόνες της Παναγίας)», ανέφερε ο Γεώργιος Δαμιανάκης, ο οποίος εξήγησε ότι η πρόσφατη κλοπή και η προ τριών ετών διάρρηξη έγιναν «με τον ίδιο τρόπο».

Ιερός ναός Ροδιά
Φωτ. neakriti.gr

Πάντως, ο εφημέριος φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης συστήματος συναγερμού στον Ιερό Ναό.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button