Διεθνής επικαιρότητα

Ο απόλυτος πανικός στην πτήση θρίλερ Λονδίνο-Σιγκαπούρη – Nέα συγκλονιστικά βίντεο

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο τραγικός απολογισμός της πτήσης θρίλερ Λονδίνο-Σιγκαπούρη της Singapore Airlines, την ώρα που νέα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα προκαλούν ανατριχίλα, με την εταιρεία να ζητά «ειλικρινά συγγνώμη για την τραυματική εμπειρία που βίωσαν επιβάτες και πλήρωμα».

Το αεροσκάφος της Singapore Airlines που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης σήμερα είχε πέσει σε κενό αέρος, ενώ βρισκόταν εντός του ταϊλανδέζικου εναέριου χώρου και στη συνέχεια αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του αεροδρομίου.

Ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου Σουβαρναμπούμι, ο Κιτιπόνγκ Κιτικάτσορν, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ένας 73χρονος Βρετανός πέθανε, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή. Οι επτά σοβαρά τραυματίες φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ένα μέλος του πληρώματος νοσηλεύεται επίσης.

Ένας φοιτητής από τη Μαλαισία που επέβαινε στην πτήση SQ321 είπε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για το χάος που θα ακολουθούσε μέσα στο αεροπλάνο. Ενώ απέμεναν τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί το ταξίδι από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, ο Ντζαφράν Αζμίρ είπε ότι αισθάνθηκε με ανησυχία το αεροσκάφος Boeing 777-300R να γέρνει προς τα επάνω και στη συνέχεια να τρέμει.

Ο 28χρονος έκανε κουράγιο και έλεγξε αν φορούσε τη ζώνη του. Την φορούσε. Πολλοί από τους άλλους επιβάτες την είχαν λύσει, είπε.

«Κόσμος εκτοξεύθηκε προς το ταβάνι»

«Ξαφνικά, έγινε μια πολύ απότομη πτώση και όσοι κάθονταν χωρίς να φορούν ζώνη εκτοξεύτηκαν προς το ταβάνι, κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στον χώρο των αποσκευών από πάνω προκαλώντας βαθουλώματα, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες και τα έσπασαν», αφηγήθηκε ο Αζμίρ.

«Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω, το κινητό μου ξέφυγε από τα χέρια και πέταξε δύο σειρές προς τα πλάγια, τα παπούτσια του κόσμου πετούσαν τριγύρω», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά.

«Το πλήρωμα και όσοι βρίσκονταν μέσα στις τουαλέτες τραυματίστηκαν σοβαρά επειδή τους βρήκαμε πεσμένους κάτω, να μην μπορούν να σηκωθούν. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι», συνέχισε ο Αζμίρ.

Ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι θα προσγειώνονταν εκτάκτως στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Μετά την προσγείωση, νοσηλευτές και διασώστες πήγαν να ελέγξουν τους τραυματίες. «Δεν νομίζω ότι είχαν αντιληφθεί πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα», είπε ο Αζμίρ. Αργότερα έφτασαν ασθενοφόρα και ο Αζμίρ είπε ότι είδε τουλάχιστον 8 ανθρώπους σε φορεία. Χρειάστηκαν 90 λεπτά για να εκκενωθεί το αεροσκάφος, ανέφερε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button