ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Πάνω από 110 εκατομμύρια θα κοστίσουν οι φοιτητές εστίες που θα κατασκευαστούν στη Νέα Ιωνία – Πότε «πέφτουν» οι υπογραφές – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η κατασκευή των φοιτητικών εστιών στον Βόλο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία.

Ανάδοχος τόσο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Ο διαγωνισμός για το Πανεπιστήμιο Κρήτης ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου του 2020 και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 17 Ιουλίου 2020. Αμφότεροι οι διαγωνισμοί όταν έφτασαν στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών δέχθηκαν μια, αυτή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ  η οποία μπαίνει δυναμικά και στις ΣΔΙΤ.

Οι δύο διαγωνισμοί-ΣΔΙΤ για φοιτητικές εστίες με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ έχουν κόστος 370 εκατ. ευρώ. Η ΣΔΙΤ για το Πανεπιστήμιο Κρήτης φτάνει τα 255 εκατ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη της χώρας και αυτή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα 116 εκατ. ευρώ.

Η INTRAKAT έχει όμως και έντονη παρουσία στα νέα έργα-ΣΔΙΤ καθώς “χτίζει” το δικό της portfolio σε αντίστοιχα έργα. Είναι ανάδοχος στα έργα για τις φοιτητικές εστίες σε Κρήτη και Θεσσαλία αλλά και για το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στην οδό Πειραιώς. Τα τρία έργα εκτιμάται ότι θα υπογραφούν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους έχοντας κόστος που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Στον διαγωνισμό για την κατασκευή φοιτητικών εστιών και άλλων πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η INTΡΑΚΑΤ όχι μόνο την κατασκευή φοιτητικών εστιών αλλά και τα έργα αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης τού βιομηχανικού ακινήτου της Βαμβακουργίας.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button