Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Ο Φάουτσι θα πρέπει να συλληφθεί!”

Ο Έλον Μασκ ζήτησε τη σύλληψη του Δρ Άντονι Φάουτσι, αφού αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδότησε μια επικίνδυνη έρευνα στο εργαστήριο της Γουχάν. Την Πέμπτη, 16 Μαίου, ο Lawrence Tabak, κύριος αναπληρωτής διευθυντής στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, αποκάλυψε στο Κογκρέσο ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας χρηματοδότησε επικίνδυνη έρευνα «κέρδους λειτουργίας» στο εργαστήριο της Γουχάν.

Η εκπρόσωπος Debbie Lesko (R-Ariz.), μέλος της Επίλεκτης Υποεπιτροπής για την Πανδημία του Κορωνοϊού, ρώτησε τον Tabak σχετικά με την υποστήριξη του NIH στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν μέσω της μη κερδοσκοπικής Συμμαχίας EcoHealth Alliance που εδρεύει στο Μανχάταν. “Εξαρτάται από τον ορισμό σας για την έρευνα κέρδους λειτουργίας”, απάντησε ο Tabak, προσθέτοντας ότι “Αν μιλάτε για τον γενικό όρο, ναι, το κάναμε.”

Η απάντηση του Tabak έρχεται σε αντίθεση με τις επανειλημμένες αρνήσεις του Fauci για το ίδιο θέμα. Κατά την εμφάνισή του στο Κογκρέσο τον Μάιο του 2021, ισχυρίστηκε ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας δεν έχει ποτέ και «δεν χρηματοδοτεί τώρα έρευνα κέρδους-λειτουργίας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν». «Δίωξη στον Φάουτσι», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, δημοσιεύοντας το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής 17 Μαίου του The Post με μια φωτογραφία του Φάουτσι και τον τίτλο «ΑΡΡΩΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button