Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Πέντε άνθρωποι θα λάβουν τα δώρα ζωής του Δημήτρη

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πολύωρο χειρουργείο αφαίρεσης των οργάνων του Δημήτρη Τσιλιμέκη και ξεκινά η προσπάθεια μεταμόσχευσης σε πέντε υποψήφιους λήπτες.

Κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί καθώς και οι κερατοειδείς και μεταφέρθηκαν με ειδικό βαν ή αεροπλάνο σε μεταμοσχευτικά κέντρα. Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε ασθενή στην Πάτρα, το ήπαρ μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η καρδιά στο Ωνάσειο των Αθηνών και οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ελπίζεται όλα να πάνε καλά και πέντε ασθενείς να μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την υγεία τους από την μοναδική γενναιοδωρία που επέδειξε ο νέος και η οικογένειά του. Ο πόνος τους είναι αβάσταχτος, αλλά έτσι δίνουν χαρά και ελπίδα σε τόσους ανθρώπους και αυτό τους τιμά και τους κάνει παραδείγματα αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η απώλεια του Δημήτρη έχει συγκλονίσει την Ευρυτανία, την Πάτρα, αλλά και την περιοχή Μεσολογγίου όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια η αδελφή του Φωτεινή και κατάγεται η μητέρα του.

Σε αυτές τις τραγικές στιγμές που βιώνουν από την απώλεια ελπίδα όλων είναι να αντλήσουν την δύναμη και να προχωρήσουν. Και μακάρι αυτή η δύναμη να φουντώσει από την χαρά που θα δώσουν στους λήπτες. Μακάρι όλα να πάνε καλά και η επίπονη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

www.aixmi-news.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button