Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Ο Πήγασος Λαμίας ταξιδεύει στην Ικαρία!

Στην Ικαρία θα ταξιδεύσει ο Πολιτιστικός σύλλογος Πήγασος Λαμίας από 4 έως 9 Ιουλίου για να μεταφέρει τις Ρουμελιώτικες παραδόσεις στο όμορφο αυτό νησί του Αιγαίου. 

Μια βραδιά γεμάτη χορωδιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς διοργανώνει ο Σύλλογος Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών – Συνταξιδιώτες στο Αιγαίο την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και υπόσχεται να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συμμετέχουν η “Χορωδία Ικαρίας” του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών, με συνταξιδιώτες το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πήγασο Λαμίας. Η βραδιά θα περιλαμβάνει χορωδιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, φέρνοντας στο προσκήνιο την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πήγασος Λαμίας θα συμμετάσχει με παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας και  της Ρούμελης με φουστανέλες και τσαρούχια, όπως ζήτησαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές και θα ξεσηκώσει ντόπιους και τουρίστες!

Η “Χορωδία Ικαρίας” θα παρουσιάσει ένα ποικίλο ρεπερτόριο διαχρονικών τραγουδιών, ενώ το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας θα παρουσιάσει τους τοπικούς χορούς του νησιού και βέβαια το γνωστό και αγαπημένο σε όλους  Ικαριώτικο. 

Το ταξίδι περιλαμβάνει επίσης Προσκυνηματική επίσκεψη στην Πάτμο.

The post Ο Πήγασος Λαμίας ταξιδεύει στην Ικαρία! appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button