ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ο Μελαχρινός Βελέντζας στις Μηλιές Πηλίου με το πιάνο του – Το κουβαλά με τα χέρια στα πιο απρόσμενα μέρη – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

«Στη διάρκεια της ζωή μας, ίσως έρθουν φορές που ο δρόμος μας να είναι κακοτράχαλος. Καθώς όμως τον διαβαίνουμε, μας αποκαλύπτεται η θέα των πραγμάτων. Και της ομορφιάς που κρύβει η ζωή. Ομορφιά που γεννιέται μέσα από τη δυσκολία. Και από την αντίσταση στα πράγματα και σε αυτόν τον καταιγιστικό -τον πιεστικό και δίχως ανάσα- ρυθμό της εποχής μας» αναφέρει ο μουσικός Μελαχρινός Βελέντζας

Οι παραστάσεις στο Πήλιο:

Τσαγκαράδα Πηλίου / Θέατρο Τζένη Καρέζη / Δευτέρα 22 Ιουλίου

Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου / Πλατεία Χατζίνη / Lemon ft. Γιάννης Διονυσίου (Lemon in Concert) / Σάββατο 27 Ιουλίου

To “Lemon”, η παράσταση-εμπειρία που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 14.500 θεατές, είναι η ιστορία ενός πιανίστα  που γεννήθηκε πάνω σε ένα καράβι και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά. Ο Μελαχρινός Βελέντζας (πιανίστας 1900) και ο Γιώργος Δρίβας (στον ρόλο του τρομπετίστα Τιμ Τούνυ) χαρίζουν στο κοινό ένα απολαυστικό two-men show που ισορροπεί ανάμεσα στο σωματικό θέατρο, τη live μουσική, το χορό και το τραγούδι. Φέτος, το καράβι θα ταξιδέψει σε ωραία μέρη και θα καλοδεχθεί ωραίους συν-καπετάνιους.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με το πιάνο του Lemon ταξιδεύουμε σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Χρειάζεται κόπος για να φτάσεις μέχρι εκεί. Ο τρόπος για να το προσπαθήσουμε είναι -πέρα από την επιθυμία μας- η βαθιά μας ανάγκη να φτάσουμε σε αυτούς τους τόπους. Εκεί, όπου υπάρχει ανάγκη για μία πολιτιστική δυνατότητα. Νιώθω μεγάλη χαρά, όταν τελικά τα καταφέρνουμε. Και τα καταφέρνουμε, γιατί πριν έχουμε αποτύχει πολλές φορές. Αλλά έτσι είναι: όλα θέλουν το χρόνο τους. Και αξίζει να περιμένεις.

Υ.Γ: Στο βίντεο, από επιλογή, δεν κόβουμε τις “αμήχανες” παύσεις. Δεν “μαζεύουμε” το χρόνο. Γιατί, η ανθρώπινη ύπαρξή μας αναπνέει στις παύσεις και τα κενά του λόγου. Εκεί μέσα, παίζεται η μουσική της. Σε μια εποχή, που έχουμε προγραμματιστεί να πηγαίνουμε από τη μία κατάσταση στην άλλη δίχως παύση και χωρίς τον απαραίτητο χρόνο μετάβασης, μπορούμε ακόμη να αντισταθούμε και να αφηγηθούμε με αυτά που βρίσκονται στον πυρήνα της ύπαρξής μας: τα κενά, την ανάσα, τις παύσεις. Για να μη γίνει ο χρόνος μας δρόμος κακοτράχαλος που θα πρέπει να διαβούμε. Το Lemon σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button