ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι μετά τη συντριβή

Επαφή με τουλάχιστον έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος που επέβαιναν στο ελικόπτερο, δήλωσε ανώνυμος Ιρανός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση του Ιράν. Ο αξιωματούχος είπε ότι έχει γίνει επαφή σε αρκετές περιπτώσεις, το Reuters μεταδίδουν πως έχει βρεθεί το ελικόπτερο.

Μερικές ώρες μετά την είδηση για την «ανώμαλη προσγείωση» του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο, μεταδόθηκε εκτάκτως ότι βρέθηκε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται την κρατική τηλεόραση του Ιράν, το ελικόπτερο εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η τύχη του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, ούτε ανακοινώθηκε η κατάσταση των άλλων επιβαινόντων, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και ο ΥΠΕΞ της χώρας

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι υπήρξε επικοινωνία με μέλος του πληρώματος.

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι υπήρξε
επαφή με έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου.

Ο μη κατονομασμένος αξιωματούχος δήλωσε ότι η επαφή έχει γίνει αρκετές φορές, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή λέει ότι αυτό σηματοδοτεί μια «πραγματικά σημαντική εξέλιξη».

«Υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν επιζώντες και ίσως βρίσκονται αρκετά κοντά στο σημείο της συντριβής, κάτι που και πάλι θα ήταν μια στιγμή ελπίδας», προσθέτει.

Εδώ και μερικές ώρες, στο Ιράν λαμβάνει χώρα ένα θρίλερ, καθώς έχει σημάνει συναγερμός, μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για «ανώμαλη προσγείωση» ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί.

Μάλιστα, υπήρξαν αρκετές αντικρουόμενες αναφορές από ιρανικά και διεθνή ΜΜΕ. Κάποιες πληροφορίες μιλούσαν για «ανώμαλη προσγείωση», ενώ άλλες για συντριβή του ελικοπτέρου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button