Διεθνής επικαιρότητα

Ο διεθνής Φινλανδός Σοΐρι στην Athens Kallithea

Ακόμη μία προσθήκη για την Athens Kallithea, εν όψει της συμμετοχής της στο νέο πρωτάθλημα της Super League. Οι νεοφώτιστοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του διεθνούς Φινλανδού Πίρι Σοΐρι, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν στη Ρουμανία, για λογαριασμό της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα.

Ο 29χρονος ακραίος μεσοαμυντικός, που μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές, γεννήθηκε στη Φινλανδία, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας του στην Αφρική (Μοζαμβίκη, Ναμίμπια και Τανζανία). Επιστρέφοντας στη βορειοευρωπαϊκή χώρα, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μιλικόσκι, με την οποία έκανε και το επαγγελματικό ντεμπούτο του, σε ηλικία 17 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα αγωνίστηκε στη Βάασα και το 2017 μετακόμισε στη Λευκορωσία, για λογαριασμό της Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ. Ακολούθησαν περάσματα από την αυστριακή Αντμίρα Βάκερ και την Έσμπιεργκ στη Δανία, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ελσίνκι, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2022, 2023) και ένα League Cup. Τον περασμένο Ιανουάριο πήρε μεταγραφή για την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα και πλέον είναι παίκτης της Καλλιθέας.

Ο Σοΐρι έχει περάσει από όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Φινλανδίας και είναι 45 φορές διεθνής με την εθνική ανδρών, έχοντας σκοράρει επτά τέρματα, ένα εκ των οποίων στο 2-0 επί της εθνικής Ελλάδας στο Τάμπερε το 2018 για το Nations League.

Ήταν μέλος της αποστολής στο Euro 2020 (στην πρώτη συμμετοχή της χώρας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης), όπου χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button