Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Ο Δήμος Καβάλας στην Πορτογαλία για το Επιχειρηματικό Φόρουμ των Ευφυών Πόλεων-Τοπικές Πράσινες Συμφωνίες

Ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στo Επιχειρηματικό Φόρουμ της Πρόκλησης των Ευφυών Πόλεων για τις Τοπικές Πράσινες Συμφωνίες που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας στις 18-19 Ιουνίου 2024.

Τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης και Οργάνωσης, Βασίλης Λεμονίδης, ο Διευθυντής Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών και υπεύθυνος του Προγράμματος ICC για το Δήμο Καβάλας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Κουτσόγλου, μέλος της ομάδας ICC του Δήμου Καβάλας ως εκπρόσωπος της Επιχειρηματικής Κοινότητας. Την ομάδα της Καβάλας πλαισίωσε ο ορισμένος από το πρόγραμμα ως επικεφαλής εμπειρογνώμονας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Χαραλαμπίδης.

Μέσα από 24 συνεργατικές συνεδρίες και 12 ομιλίες ολομέλειας, η εκδήλωση επικεντρώθηκε στη σημασία της συνεργασίας πόλης-επιχειρήσεων για την ανάπτυξη αποτελεσματικών Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών (LGD).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ένα Φόρουμ Δημάρχων-Επιχειρήσεων, με συζητήσεις για την ανάπτυξη Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών και την υλοποίηση της ατζέντας της δίδυμης μετάβασης (Πράσινης και Ψηφιακής).

Συνοψίζοντας, το Φόρουμ ήταν στρατηγικής σημασίας για την Καβάλα, καθώς προσέφερε βαθιές συζητήσεις, ευκαιρίες δικτύωσης και πρακτικές πληροφορίες για την προώθηση βιώσιμων πρωτοβουλιών στις συμμετέχουσες πόλεις.

Για τις τελευταίες εξελίξεις και περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button