ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας

Ο αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης είναι λοιπόν ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Γεννήθηκε το 1965 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων.

Φοίτησε με άριστα σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του Όπλου του και εκπαιδεύτηκε σε Σχολεία Εξειδίκευσης του Όπλου και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και στα αντίστοιχα του ΝΑΤΟ – Γερμανία. Το 2012 επελέγη και φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College) (SC-121).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του μέχρι και ανώτερος αξιωματικός, ο Δημήτρης Χούπης υπηρέτησε σε Μονάδες Διαβιβάσεων, Ηλεκτρονικού Πολέμου, Ηλεκτρονικής Επιτήρησης και Ειδικών Δυνάμεων.

Ως επιτελής υπηρέτησε σε επιτελεία Σχηματισμών, Μειζόνων Σχηματισμών και στο ΓΕΣ.

Έχει υπηρετήσει επί τριετία στο Διεθνές Επιτελείο της Στρατιωτικής Αντιπροσωπίας της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (2006-2009), ως Επιτελής Σχεδιασμού των Επικοινωνιών της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν (ISAF).

Στις 9 Μαρτίου 2022 προήχθη σε αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε ως διοικητής της ΑΣΔΕΝ.

Στις 17 Ιανουαρίου 2023, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στα Συστήματα Μετάδοσης της πληροφορίας. Διαθέτει τίτλους μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στα αντικείμενα “Στρατηγική και Διπλωματία” και “Στρατηγικός Σχεδιασμός και Διαχείριση Κρίσεων”.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button