ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ο Απόστολος Παπαστάμος στην «Κρήτη Σήμερα» για το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς (vid.pics)

“Ένας τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι όνειρο για μένα…”

Ιστορία έγραψε ο Απόστολος Παπαστάμος με την παρουσία του στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. Μικτή Ατομική με χρόνο 4:10.83 που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, εξασφαλίζοντας βέβαια και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι! Ο Χανιώτης πρωταθλητής ξεπέρασε τον εαυτό του αφού κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που είχε πετύχει το 2019 στη Βουδαπέστη, οπότε και είχε κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων.

«Πήγε αρκετά καλά! Ήταν η τελευταία εβδομάδα για τις προκρίσεις για το Παρίσι οπότε έφυγε ένα μεγάλο άγχος που πετύχαμε την Ολυμπιακή πρόκριση αλλά πέρα από αυτό είναι και ένας πάρα πολύ καλός χρόνος, ένα πανελλήνιο ρεκόρ, ένα ατομικό ρεκόρ σε μία πολύ καλή περίοδο, ένα μήνα πριν του Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν όμορφο που κατέρριψα ένα ρεκόρ που είχα κάνει πριν τέσσερα χρόνια, το ρεκόρ αυτό το είχα πετύχει υπό τις οδηγίες του κ. Κώστα Τζιλιβάκη ενώ τότε προπονούμασταν στα Χανιά. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, δούλεψα πάρα πολύ και κατάφερα να κερδίσω τον καλύτερο Απόστολο», τόνισε σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο 23χρονος Πρωταθλητής Ευρώπης. 

Παπαστάμος Απόστολος

Η Ολυμπιακή πρόκριση ήρθε λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος και η ικανοποίηση είναι έκδηλη: «Είναι αρκετά μεγάλη η πίεση γιατί δουλεύεις καθημερινά και για αρκετό καιρό για να αποδώσεις μία συγκριμένη μέρα και για συγκεκριμένα λεπτά. Οπότε είναι αρκετά τα πράγματα που μπορεί να συμβούν και να μην πετύχεις την επίδοση που θέλεις. Κατάφερα να ξεπεράσω την πίεση τον Φεβρουάριο στην Ντόχα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου ήταν ο πρώτος στόχος για την Ολυμπιακή πρόκριση. Δεν κατάφερα όμως να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό και από εκείνη την ημέρα είπα ότι πρέπει να αποβάλω το άγχος και όλα θα πάνε καλά. Από τότε ξεκίνησα να δουλεύω αυτό που είναι όλη η ουσία στο τέλος της ημέρας και είναι αυτό που θα σε ξεκλειδώσει και θα σου φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Πέρα από αυτό είχα και την οικογένεια μου στο Βελιγράδι και ήξερα μέσα μου ότι δεν υπάρχει χώρος για να πάει κάτι στραβά. Ήμουν ήρεμος, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και με την στήριξη τους δικαιώθηκα». 

Παπαστάμος Απόστολος

Ο ίδιος μετά την επιτυχία του αποκάλυψε ότι στην κούρσα της ζωής του σκεφτόταν ότι αγωνιζόταν στο κολυμβητήριο Χανίων… «Ήταν ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Είχα βάλει τον εαυτό μου σε προσομοίωση ότι βρισκόμουν σε ένα μέρος όπου νιώθω ασφάλεια και υπό συνθήκες όπου μπορώ να αποδώσω. Σκεφτόμουν ότι ήμουν στα Χανιά και είχα δίπλα μου την οικογένεια μου και τους φίλους μου και αυτό πήγε πολύ καλά». Στην κερκίδα του Ευρωπαϊκού είχε κοντά του βέβαια την οικογένεια του και την αγαπημένη του γιαγιά.  «Άντλησα πάρα πολύ δύναμη από τη γιαγιά μου κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια ζω μόνος μου στην Αθήνα και η οικογένεια μου που είναι στα Χανιά μου λείπει. Οπότε ήταν σημαντικό που ήταν στην κερκίδα και ήθελα να βγάλω το 100% . Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, έπρεπε να φανώ πολύ δυνατός! ‘Ηταν έντονα συναισθήματα για όλους μας».

Παπαστάμος Απόστολος

Ο Απόστολος Παπαστάμος αφού έπλεξε το εγκώμιο της εντυπωσιακής παρουσίας της Εθνικής κολυμβητικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό μίλησε και για το στόχο του στο Παρίσι: «Ένας τελικός στους Ολυμπιακούς είναι όνειρο για μένα  όμως δεν θέλω να ανεβάζω τις προσδοκίες γιατί υπάρχει παραπάνω πίεση. Σίγουρα κυνηγάω το καλύτερο δυνατό. Πρώτος στόχος είναι να κερδίσω τον καλύτερο Απόστολο και από κει και πέρα θα δω πιο θα είναι το αποτέλεσμα. Έμαθα πολλά πράγματα από την Ολυμπιάδα του Τόκιο, πλέον πάω πιο έμπειρος στο Παρίσι. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος και στην καλύτερη αθλητικά κατάσταση. Προσπαθώ να μένω ήρεμος και να κάνω την δουλειά που πρέπει» .

Παπαστάμος Απόστολος

 Την επόμενη εβδομάδα η Εθνική κολύμβησης θα μεταβεί για 10ημερη προετοιμασία στην Αλεξανδρούπολη και στις 24 Ιουλίου θα αναχωρήσει για Παρίσι καθώς η δράση στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού ξεκινάει στις 28 του μήνα. Καλή επιτυχία λοιπόν! 

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της Κρήτη TV:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button