Διεθνής επικαιρότητα

Ουκρανία: 41 άνδρες συνελήφθησαν την στιγμή που αποπειράθηκαν να φύγουν από τη χώρα

Στην σύλληψη 41 ανδρών σε στρατεύσιμη ηλικία οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε φορτηγό με σιτηρά και επιχείρησαν να διαφύγουν από τη χώρα, προχώρησαν οι ουκρανικές αρχές.

Το όχημα που κατευθυνόταν στα σύνορα με τη Ρουμανία ή με τη Μολδαβία, επιθεωρήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στο χωριό Νοβοσίλσκε, διευκρίνισε η ουκρανική συνοριοφυλακή. Το χωριό απέχει μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τις δυο χώρες, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Άμεσα κινήθηκαν ποινικές διαδικασίες σε βάρος τους διότι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα παράνομα. Κατάγονται από 12 περιφέρειες και είναι ηλικιών 18 ως 60 ετών, που σημαίνει πως μπορεί να στρατολογηθούν και να υπηρετήσουν στον πόλεμο με τη Ρωσία που ξέσπασε το 2022 με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική επικράτεια..

Διενεργείται έρευνα σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται να διευκόλυναν απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση, η συνοριοφυλακή συνέλαβε ακόμη έναν άνδρα στα Καρπάθια, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Τηλεφώνησε για βοήθεια καθώς είχε τραυματιστεί κατά την πτώση του από μεγάλο ύψος. Ο άνδρας, επίσης σε στρατεύσιμη ηλικία, κατάγεται από τη Χερσώνα (νότια).

Από την 24η Φεβρουαρίου 2022, στην Ουκρανία έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος κι έχει κηρυχθεί γενική επιστράτευση. Ουκρανοί σε στρατεύσιμη ηλικία επιτρέπεται να βγουν από τη χώρα μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι ή τους έχει δοθεί άδεια για αυτό. Δεκάδες άνθρωποι όμως προσπαθούν καθημερινά να αποφύγουν τη στρατολόγησή τους περνώντας τα σύνορα και ζητώντας άσυλο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button