ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ρέθυμνο: «Γονατίζουν» τους κτηνοτρόφους οι τιμές του γάλακτος – Αγωνιούν για την επόμενη ημέρα (vid)

ακρόαση άρθρου

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: «Γονατίζουν» τους κτηνοτρόφους οι τιμές του γάλακτος – Αγωνιούν για την επόμενη ημέρα (vid)

«Δεν πάει άλλο» δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, αφού έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εξαθλίωση του επαγγέλματος τους και δεν λαμβάνουν καμία ουσιαστική στήριξη. Σύμφωνα με τους ίδιους, εάν συνεχιστεί η μείωση των τιμών του γάλακτος, ο πρωτογενής τομέας θα εξαφανιστεί εντελώς

Ξεχείλισε το ποτήρι για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης, που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος παραγωγής κι έχουν πλέον φτάσει στα όρια τους. Μετά την τεράστια μείωση της ενιαίας ενίσχυσης, τις περικομμένες επιδοτήσεις, βλέπουν τώρα την τιμή του γάλακτος να μειώνεται διαρκώς.  Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων του νησιού, τέθηκαν όλα τα ζητήματα επί τάπητος.

Οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα, καθώς βλέπουν τον κόπο και τη δουλειά τους σε αυτό το δύσκολο επάγγελμα να υποβαθμίζεται συνεχώς. Κάνουν έκκληση στους αρμόδιους να δοθούν άμεσα λύσεις και στήριξη στον κλάδο, διότι σε αντίθετη περίπτωση ο πρωτογενής τομέας , όπως τονίζουν, λίαν συντόμως θα αφανιστεί.

ktinotrofoi

Για καταδίκη των νέων παιδιών που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα κάνουν λόγο,  αναφέροντας ότι αποτελεί κατάφορη αδικία το γεγονός πως δεν πληρώνονται το εθνικό απόθεμα που έχουν αιτηθεί και δε μπορούν να ενταχθούν ως νεοεισερχόμενοι στο νέο πρόγραμμα που έχει προκηρυχθεί.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button