ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δύο συλλήψεις για τη διακίνηση των 51 μεταναστών στη Γαύδο (pics)

Οι 51 μετανάστες είχαν περισυλλεγεί από τη θαλάσσια περιοχή 33 χιλιόμετρα νότια της Γαύδου

Δύο συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών πραγματοποίησαν οι λιμενικές Αρχές αναφορικά με τους 51 διασωθέντες που εντοπίστηκαν στα νότια της Γαύδου το μεσημέρι της Παρασκευής. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 25 και 24 ετών, που κατηγορούνται για παραβάσεις περί παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια, για έκθεση προσώπων κ.α. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 33 ν.μ. νότια της Γαύδου τις μεσημβρινές ώρες χθες, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 24 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των διασωθέντων αλλοδαπών. 
Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 «Είσοδος και έξοδος από την Ελληνική επικράτεια» ,του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία».
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο των Χανίων».

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των 51 μεταναστών πραγματοποιήθηκε στις 12.20 το μεσημέρι της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή 33 χιλιόμετρα νότια της Γαύδου. 

Οι μετανάστες ζήτησαν βοήθεια μέσω 112 και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες υπό τον συντονισμό EKΣEΔ. Περισυνελέγησαν από δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας. 

Αρχικά μεταφέρθηκαν στη Σούδα και στη συνέχεια στα Χανιά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία ταυτοποίησής τους. 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button