ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ολοκληρώθηκαν οι νυχτερινές εργασίες στην οδό Αβέρωφ για το έργο ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας (pics & vid)

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το έργο προχωράει, ελπίζουμε σύντομα, με μια τμηματική παράδοση, θα αποδοθεί στους Ηρακλειώτες»

Χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκληρώθηκαν οι νυχτερινές εργασίες σύνδεσης δικτύων ηλεκτρισμού και άρδευσης που πραγματοποιήθηκαν από τις 23:00 της Κυριακής 16/6 έως τις 06:00 της Δευτέρας 17/6 στην οδό Αβέρωφ, στο ύψος της πλ. Ελευθερίας.

Πρόκειται για εργασίες οι οποίες εντάσσονται στο έργο ανάπλασης της πλατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τις οποίες παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου επεσήμανε: «Είναι περασμένες 11 το βράδυ και βρισκόμαστε εδώ στην πλατεία Ελευθερίας στην αρχή της οδού Αβέρωφ με τον Γιώργο Σισαμάκη τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων για εργασίες οι οποίες γίνονται τώρα. Τι πρόκειται να γίνει και ξεκινάει στα επόμενα λεπτά; Είναι μια τομή από την οποία θα περάσουν δίκτυο άρδευσης για τα φυτά τα οποία θα δούμε σε λίγο καιρό στην πλατεία Ελευθερίας, την ανακαινισμένη και αναμορφωμένη, και μαζί θα περάσουν και τα καλώδια του ηλεκτροφωτισμού. Και γιατί το κάνουμε αυτό το βράδυ; Το κάνουμε για να υπάρξει η μικρότερη δυνατόν όχληση, να μην εμποδίσουμε δηλαδή την ζωή της πόλης και έτσι οι εργασίες γίνονται σε έναν χρόνο που είναι σχετικά νεκρός. Ένας χρόνος χαμηλής κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει βεβαίως ότι τα συνεργεία θα δουλέψουν όλη τη νύχτα αν χρειαστεί ώστε με το ξημέρωμα να αποδώσουν πάλι το δρόμο στους κατοίκους. Είμαστε λοιπόν σε μία φάση του έργου το οποίο προχωρά και ελπίζουμε σύντομα, με μια τμηματική παράδοση, θα αποδοθεί στους Ηρακλειώτες».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχως Τεχνικών Έργων τόνισε: «Νομίζω ότι είναι μια πρακτική που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε με το Δήμαρχο στη λογική της ελάχιστης δυνατής όχλησης σε έργα που γίνονται ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Άρα ξεκινάμε σήμερα από την πλατεία Ελευθερίας και νομίζω είναι μια καλή πρακτική, σήμερα με την τομή αυτή που περιέγραψε και ο Δήμαρχος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ούτως ώστε αύριο το πρωί, Δευτέρα πρωί να έχει αποδοθεί στους Δημότες και στους επισκέπτες».

Δείτε φωτογραφίες:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button